PRIMAR cercetat penal după ce-a fost prins la BRACONAJ

PRIMAR cercetat penal după ce-a fost prins la BRACONAJ

Manuel Lupu, edilul din comuna gălățeană Fundeni, a fost urmărit de polițiști după ce a fost surprins la braconaj pe un fond de vânătoare privat, potrivit mediafax.ro.

Sâmbătă seara, administratorul fondului de vânătoare Nămoloasa, din judeţul Galaţi, a anunţat poliţia că pe fondul de vânătoare se află o maşină de teren cu farurile aprinse, ocupantul din dreapta-faţă având un far folosit la indentificarea animalelor care ar fi urmat să fie vânate, potrivit unui comunicat al Poliţiei Brăila.

De asemenea, din maşina de teren au fost trase mai multe focuri de armă, după care persoanele prinse la braconaj au pornit maşina, încercând să fugă spre Brăila.

"Angajaţii IPJ Brăila, IPJ Vrancea şi IPJ Galaţi, împreună cu structurile de pază ale AJVPS Brăila şi ale asociaţiei de vânătoare Valea Neagră, au organizat filtre la punctele de intrare/ieşire din fondul de vânătoare pe raza căruia se aflau suspecţii, una dintre maşini angajandu-se în urmărirea acestora. După o urmarire de aproximativ 30 de kilometri, pe raza a trei fonduri de vânătoare, suspecţii au fost blocati de un echipaj de poliţie din cadrul IPJ Brăila", precizează reprezentanţii Poliţiei Judeţene Brăila.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, în maşină se aflau trei persoane, între care şi Manuel Lupu, primarul comunei gălăţene Fundeni, iar în autoturism au fost descoperite o armă de vânătoare, un proiector, mai multe cartuşe, în timp ce în portbagaj au fost găsite pete de sânge şi fire de păr care par a fi de origine animală.

Cele trei persoane au fost duse la poliţie pentru audieri, iar pe numele acestora au fost deschise dosare penale pentru braconaj.