Evenimentul Zilei > International > Prima ţară care scapă de molimă chiar de Paşti? Avem Breaking news-ul anului
Prima ţară care scapă de molimă chiar de Paşti? Avem Breaking news-ul anului

Prima ţară care scapă de molimă chiar de Paşti? Avem Breaking news-ul anului

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat că există posibilitatea ca ţara lui să poată scăpa de epidemia de Coronavirus până la Paşti.

Totuşi, conform Daily Mail, acesta a fost domolit de Dr. Fauci, chemat recent la Casa Albă. Specialistul i-a transmis lui Trump că în ţară cazurile testate pozitiv cu virusul chinezesc sunt în continuă creştere.

În sprijinul afirmaţiilor sale, liderul de la Washington a amintit că „am pierdut mii şi mii de oameni din cauza gripei normale şi n-am închis ţara”. Mai mult, Trump are şi o dată aproximativă pentru ceea ce ar trebui să fie finalul epidemiei în SUA, 12 aprilie.

„M-am gândit că era o perioadă frumoasă. O cronologie minunată. Anunţul meu este bazat pe un nivel cert derivat din momentul în care am început. Ne gândim la nişte termene mai scurte Mi-ar plăcea să o văd mai devreme (n.r. – finalul epidemiei)”, a declarat Trump.

De cealaltă parte, Fauci (directorul Institutului Naţional de Alergie şi Boli Infecţioase) a fost mai moderat: „Trebuie să analizăm datele. Este o situaţie flexibilă. Există ceva dincolo de ceea ce vedem la suprafaţă şi care ne spune că mai bine am fi precauţi.”

Peste 50.000 americani au fost loviţi de Coronavirus, iar mai mult de 600 au fost ucişi de teribila epidemie izbucnită în China.

„O vom face doar dacă este bine. Vom viza zone mari din ţară. Vreau să-i încurajez pe toţi să păstreze distanţa socială, să evite adunările publice, să se spele pe mâini şi să facă celelalte lucruri pe care toată lumea ştie că trebuie să le facă. Scopul nostru este să uşurăm situaţia şi să redeschidem lucruri în zone mari din ţară.

Sper că vom putea face asta până la Paşti. Cred că ar fi o mare realizare pentru ţara noastră şi cu toţii muncim mult pentru a face din asta o realitate.

Ne vom întâlni cu mulţi oameni să vedem dacă poate fi făcut. Paştile reprezintă o zi specială pentru mai multe motive. Pentru mine şi pentru mulţi dintre prietenii noştri aceasta este o zi foarte specială.

Prioritatea mea este întotdeauna sănătatea poporului american. Vreau să înţeleagă toţi că evaluarea datelor continuă.

Colaborăm cu grupul de lucru şi luăm decizii bazate pe ceea ce este mai bine pentru interesele ţării noastre fantastice”, a declarat Trump.