Prima Sport, sancționată de CNA din cauza lui Radu Banciu

Prima Sport, sancționată de CNA din cauza lui Radu Banciu Radu Banciu. Sursa: Arhiva EVZ

Prima Sport a fost sancționată de Consiliul Naţional al Audiovizualului(CNA) din cauza lui Radu Banciu.

Prima Sport a fost sancționată de Consiliul Naţional al Audiovizualului(CNA) din cauza lui Radu Banciu. În timpul emisiunii Fotbal All Inclusive, acesta l-a făcut nebun și cretin pe Mălin Bot (jurnalist şi fost redactor şef la site-ul Evenimentul Zilei). Moderatorul i-a spus că a luat-o razna și că este mai prost decât credea.

„Thibaud Vezirian este un fel de Mălin Bot. A, ok. Mălin Bot s-a luptat şi el, la un moment dat, după ce îl dăduseră ăia de peste tot afară. Iniţial, demersul lui a fost corect. Era un tip de-ăsta care se revolta din puţin, făcea scandal, ca Marin, sau ca Marian Ceauşescu ăla, de m… securistule… ăla. Demersul lui iniţial nu era nicidecum greşit. După aia, însă, probabil că a căzut într-o depresie din asta, o luase razna rău de tot. Eu l-am apreciat iniţial că, în general îi susţin pe toţi ăştia care încearcă să dinamiteze un sistem idiot, dar mi-am dat seama că era cretin...”, a spus Banciu.

„Cretinul o ţinea...Atunci mi-am dat seama că săracu era nebun, era dus cu pluta... Deci era atât de prost încât… sau de prost informat…ajunsese… el bănuia pe toată lumea de ceva, o luase razna...”, a continuat prezentatorul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dorina Rusu, membru CNA, a declarat că lucrurile spuse de Banciu nu pot fi susţinute și că nu poate accepta așa ceva la televizor.

„Aici când vorbim despre prost, tâmpit, nebun, dus cu pluta, ce se poate argumenta aici? Cum ar putea domnul Banciu să îşi susţină afirmaţiile? Lucrurile pe care le spune nu pot fi susţinute, pur şi simplu”, a spus Dorina Rusu.

Răspunsul lui Radu Banciu pentru CNA

Radu Banciu a oferit și un răspuns Consiliului Național al Audiovizualului. Prezentatorul a declarat că Mălin Bot a criticat de nenumărate ori oamenii care au reușit în presă. El a mai spus că jurnalistul l-a făcut corupt și că a ajuns să inventeze tot felul de lucruri.

„Ca să contextualizăm puţin, pentru că am văzut că este o discuţie pe tema aceasta, eu m-am întâlnit o singură dată în viaţă cu domnul Mălin, când eram la B1, acum vreo 5-6 ani, înaintea unei emisiuni în care el m-a acuzat că sunt corupt, că sunt cu domnul Oancea în nu ştiu ce sistem, nişte chestii foarte urâte.

Eu i-am spus atunci că dacă poate să probeze lucrurile astea ar fi mai bine, el m-a ameninţat în continuare, ştiu că m-am enervat foarte mult, am intrat în emisiune şi am vorbit vreo jumătate de oră despre el. După care nu am mai avut ocazia să-l văd, dar vreau să vă transmit că domnul Mălin Bot, care nu se află sub jurisdicţia CNA, publică constant materiale filmate prin văgăuni, în general prin locuri din astea bizare, unde în general îşi bate joc de cei care au reuşit în presă. Înţeleg că domnia sa e un fel de marginal de ăsta al meseriei.

Acum ca să intru un pic în discuţie ca să vă descreţesc frunţile, el este un fel de Radu Moraru, adică nu mai are nicio credibilitate şi a început să inventeze nişte trucuri. Mie mi s-a părut foarte urât ca un om să mă acuze... ”

Prima Sport, sancționată de CNA

Potrivit CNA, prezentatorii au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios. În urmă celor întâmplare, televiziunea la care lucrează Banciu a fost sancționată.

„Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”, spune legislația, potrivit paginademedia.