Comisia parlamentară de control a SRI i-a chemat la audieri, pe 25 ianuarie, pe directorul SRI, pe adjuncţii acestuia şi pe şeful comisiei interne a SRI care a făcut ancheta cu privire la dezvăluirile despre Florian Coldea. Aceştia vor prezenta integral, în comisia SRI, raportul intern realizat în interiorul Serviciului.

"Am avut o discuţie şi am formulat o adresă prin care am solicitat conducerii SRI să fie prezentă pe data de 25 ianuarie, la ora 11,00, la sala comisiei de control, cu două subiecte. Subiectul numărul unu este legat de ceea ce se întâmplă acum în spaţiul public – cazul Coldea, subiectul numărul doi este legat de bugetul Serviciului pe 2017. Am convenit cu directorul SRI să vină cu toate documentele care privesc cele două subiecte", a precizat Ţuţuianu.

Ţuţuianu a spus că parlamentarii vor primi din partea conducerii SRI "toate datele, toate informaţiile, inclusiv raportul comisiei de anchetă".

"Comisia SRI are atributul de a verifica legalitatea funcţionării acestui serviciu. Faptul că domnul Coldea este astăzi într-o altă situaţie nu anulează dreptul acestei comisii de a verifica, de a lămuri în ce măsură, în cadrul serviciului, s-au produs sau nu anumite fapte şi în ce măsură sunt respectate dispoziţiile legale incidente. (…) Pe noi ne interesează în ce măsură au fost respectate dispoziţiile legale în activitatea SRI, cu referire la subiectul care face obiectul preocupărilor dumneavoastră", a arătat Ţuţuianu.

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat, duminică seara, la Antena 3, reduceri de 20% ale bugetelor SRI, SIE, ale Administraţiei prezidenţiale, Senatului şi Camerei Deputaţilor, cât și al altor instituţii. Excepție de la aceste tăieri vor face ministerele.

"Este un an în care trebuie să chivernisim mai bine fiecare bănuţ. Cred toţuşi că putem în aceste instituţii să ne restrângem puţin pentru că se poate. Dacă suntem mai economi şi mai gospodari, se poate", a precizat Dragnea.