Evenimentul Zilei > Politica > PRIMA REACȚIE a lui Iohannis, după ce Dragnea l-a acuzat de o MINERIADĂ
PRIMA REACȚIE a lui Iohannis, după ce Dragnea l-a acuzat de o MINERIADĂ

PRIMA REACȚIE a lui Iohannis, după ce Dragnea l-a acuzat de o MINERIADĂ

Președintele Klaus Iohannis va face prima declarație, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea l-a acuzat că a plănuit duminică seară, o nouă mineriadă.

Iohannis participa luni seara, incepand cu ora 18:00, la evenimentul "Locuri si sunete ale Micii Uniri. Cotrocenii secolelor XVIII – XIX. De la manastirea Cantacuzina, la resedinta domneasca a lui Alexandru Ioan Cuza", la Muzeul Cotroceni. Seful statului nu va fi marti, de ziua Micii Uniri, in tara, el urmand sa plece la Strasbourg, unde efectueaza o vizita oficiala la Consiliul Europei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe Facebook duminică seară că, la revenirea din SUA, l-a găsit pe preşedintele României "în fruntea unei noi mineriade", "o manifestaţie neautorizată împotriva ordinii constituţionale", şi a calificat protestele ca fiind "un început de lovitură de stat".

"M-am întors de la instalarea preşedintelui Americii şi l-am găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestaţie neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituţionale şi împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care sta la baza statului de drept. Preşedintele ţării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale şi cerând aberaţii constituţionale: retragerea unor ordonanţe, mai ales a unora care nu au fost date", a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, evenimentele din ultimele zile reprezintă "un început de lovitură de stat".

"E un început de lovitură de stat. De fapt, preşedintele Iohannis vrea, aşa cum a vrut şi fostul preşedinte Băsescu, să pună în cătuşe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituţii fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese. Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în ţara lor, fără teamă că sunt ascultaţi, urmăriţi, hăituiţi, şantajaţi şi nedreptăţiţi. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susţin acţiunile împotriva corupţiei, dar împotriva adevăratei corupţii", a susţinut liderul PSD.

Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat, ieri seară, celor peste 30.000 de protestatari anti-graţiere care se îndreptau dinspre Piața Universității către sediul Guvernului.

El a declarat din mijlocul mulţimii: "Am venit aici în Piața Universității, ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept, ori așa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislația și zeci și sute de politicieni certați cu legea să-i găsească cu dosarele curate și să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignați."