Evenimentul Zilei > Politica > PRIMA REACȚIE a lui Grindeanu după ce Mihai Tudose a fost desemnat premier
PRIMA REACȚIE a lui Grindeanu după ce Mihai Tudose a fost desemnat premier

PRIMA REACȚIE a lui Grindeanu după ce Mihai Tudose a fost desemnat premier

Într-o întâlnire informală marți cu jurnaliștii, Sorin Grindeanu a comentat cu privire la desemnarea pentru funcția de premier a lui Mihai Tudose. El a spus că nu este surprins de nominalizarea PSD și că se aștepta ca Tudose să fie acceptat de președintele Klaus Iohannis.

Sorin Grindeanu a precizat că nu intenţionează să mai convoace o şedinţă a Executivului înainte ca premierul desemnat, Mihai Tudose, să preia oficial conducerea Guvernului.

"Mă aşteptam să fie Mihai Tudose înainte de a fi propus", a afirmat Grindeanu referindu-se la varianta de premier susţinută de către PSD şi ALDE.

De asemenea, el a adăugat at că i-a fost pregătit lui Mihai Tudose un birou la etajul 1 al Palatului Victoria.

Grindeanu a adăugat că marți sau miercuri își va face bilanţul al celor șase luni în care a condus Guvernul. Sorin Grindeanu, premierul demis prin moțiune de cenzură de către propriul partid, asigură interimatul funcției de premier până ce Mihai Tudose își organizează echipa guvernamentală și merge în Parlament pentru vot.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi (…) decretul privind desemnarea domnului Mihai Tudose în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern", potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Din acest moment, Tudose are maximum 10 zile la dispoziţie pentru a propune o listă de miniştri şi a cere votul de încredere al Parlamentului. Liderul PSD, Liviu Dragnea, afirma luni că noul Guvern trebuie să depună jurământul la Palatul Cotroceni până joi.