"Nu cred că a ieșit vreo hârtie albă din CJ Teleorman fără să fie verificată, atacată în instanță", a explicat Carmen Dan, citată de Realitatea TV.

Întrebată de presă de ce-și dorește controlul exclusiv al DGIPI, ministrul de Interne a afirmat că încă de la înființare, Direcția a fost în coordonarea ministrului de Interne. Așadar "nu e nimic special în situația asta. Amendamentele despre care se fac discuție sunt cele care au apărut în procedura parlamentară".

Dan a susținut că documentul prezentat de Rise Project nu emană de la Direcția de Protecție Interă a ministerului.

"Mai este o precizare despre care am auzit – eu nu am văzut intervenția lui Grindeanu – care spune că nu i s-a făcut o propunere de numire a conducerii DGIPI. Am să fac dovada că i s-a făcut. A avut, probabil, o amnezie. Nu am avut nicio discuție cu Grindeanu", a declarat ministrul.

Jurnaliștii de la Rise Project au publicat ieri un material care arată arată un raport detaliat al DGPI despre afacerile și oamenii controlați de Liviu Dragnea. În raport sunt cuprinse informații despre afacerile președintelui PSD, despre Tel Drum SA, despre „mijloacele frauduloase” în care s-au făcut în Teleorman afaceri de sute de milioane de euro.