Evenimentul Zilei > Politica > Prima primire la Cotroceni, după câștigarea alegerilor. Cine vine la Iohannis
Prima primire la Cotroceni, după câștigarea alegerilor. Cine vine la Iohannis

Prima primire la Cotroceni, după câștigarea alegerilor. Cine vine la Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis va purta o discuție pe teme legate de Agenda Strategică a Uniunii Europene 2019-2020, cu viitorul președinte al Consiliului European Charles Michel.

Șeful statului îl va primi, la Palatul Cotroceni, pe Charles Michel, aflat într-un turneu în pregătire a preluării mandatului său la conducerea Consiliului European, pe 1 decembrie. Informația a fost prezentată de Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

Cei doi oficiali vor aborda și alte teme, legate de evoluția procesului de retragere a Marii Britanii din Uniune, migraţia şi relaţiile externe ale Uniunii Europene. De asemenea, vor fi abordate subiecte aflate pe agenda reuniunii Consiliului European, care va avea loc între 12 și 13 decembrie, altele privind bugetul Uniunii pentru perioada 2021-2027, dar și despre demersurile făcute la nivelul Uniunii Europene pentru combaterea schimbărilor climatice.

„Vizita la București a domnului Charles Michel face parte dintr-un turneu în pregătirea preluării mandatului său la conducerea Consiliului European, la data de 1 decembrie a.c. Prin intermediul întâlnirilor cu liderii Uniunii Europene, viitorul președinte al Consiliului European intenționează să cunoască mai bine pozițiile şi opiniile acestora cu privire la principalele subiecte aflate pe agenda europeană, precum şi prioritățile statelor membre ale Uniunii“, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.