Evenimentul Zilei > Economie > Prima decizie a vicepremierului Costin Borc: Se constituie un grup pentru dezvoltarea economică
Prima decizie a vicepremierului Costin Borc: Se constituie un grup pentru dezvoltarea economică

Prima decizie a vicepremierului Costin Borc: Se constituie un grup pentru dezvoltarea economică

Guvernul vrea să constituie un grup de lucru interministerial pentru dezvoltare economică care să aibă ca scop constituirea unui „plan de reacție rapidă", a anunțat vicepremierul Costin Borc, în urma întâlnirii informale a Guvernului, care a avut loc astăzi.

„Obiectivul fundamental al acestui plan este, desigur, creșterea convergenței și cum v-am spus și la audierile noastre, creșterea convergenței este nu doar cu celelalte state europene, dar și între regiunile țării. Pentru aceasta, vom identifica în primul rând resursele existente, sol, subsol, bineînțeles și nu în ultimul rând, resursele umane existente. De asemenea, vom ține cont de condiționalitățile acordului de parteneriat cu UE pentru că ne interesează o creștere economică inclusivă, curată, inteligentă", a explicat Borc, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, va continua consultarea permanentă a mediului de afaceri, al asociațiilor existente, patronate, sindicate și integrarea lor în grup de lucru pentru dezvoltare economică.

Borc a mai spus că trebuie consolidată încrederea în economia românească. „Acest lucru presupune identificarea oportunităților de reindustralizare, ținând cont de reinterpretarea acestui context, al acestui concept în contextul general european. Pe noi ne interesează în primul rând sprijinirea capitalului și a capitalului românesc, consolidarea, dacă vreți și a identității produselor românești fiind pentru noi un obiectiv strategic. Capitalul uman românesc este pentru noi o resursă fundamentală și vrem să dezvoltăm resursele umane atât în ceea ce privește dezvoltarea personalului calificat, până la tot ceea ce vorbim de industrii creative, IT&C etc. Pe termen scurt, vom asocia acest plan cu liniile bugetare pe 2016", a mai afirmat vicepremierul.