Pentru prima oară, premierul Victor Ponta l-a criticat pe prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis. La începutul acestei săptămâni, un sondaj INSCOP arăta că, într-o confruntare Ponta-Iohannis în turul doi al prezidențaielor, liderul PSD ar câștiga, dar la un scor foarte strâns, obținând 51,7% din voturi, față de 48,3%, pentru Iohannis.

Iohannis, „neserios”

„Văd un tip de neseriozitate care îl molipseşte şi pe domnul Iohannis, care altfel e un om serios şi un om raţional. Dacă stă cu oameni neserioşi, se molipseşte. Şi eu mi-aş dori să scădem TVA, de la 24 la 16%, zicea. Nu l-a întrebat moderatorul dacă știe domnul Iohannis cât înseamnă un punct de TVA încasări la buget”, a atacat Ponta. „Eu ştiu: două miliarde de lei. Două miliarde ori opt, 16 miliarde de lei. 16 miliarde de lei reprezintă, de exemplu, bugetul CNAS. Deci, ar trebui să tăiem toţi banii de sănătate sau ar trebui să tăiem tot ceea ce dăm la pensii de la buget”, a criticat premierul o prevedere din programul PNL.

Ponta i-a recomandat lui Iohannis să fie mai modest când spune că este pregătit să conducă România. „Eu nu spun că sunt pregătit să fiu primarul Sibiului, deşi e un oraş drăguţ. Să spui că eşti pregătit să conduci o ţară de 20 de milioane, când nu ştii ce înseamnă un punct reducerea TVA, ca să nu mai vorbesc de alte lucruri, că nu ştii cum s-a schimbat preţul la gaze pentru Azomureş. Toţi ar trebui să fim mai modeşti”, a susţinut Ponta.

Răspuns sec către „alegători”

La scurt timp, Iohannis i-a dat o replică, în stilul său: „Nu am mesaje pentru competitori, ci numai pentru alegători. Şi premierul e un alegător. Nu îl bănuiesc că votează PNL, oricât de frumoşi şi deştepţi am fi, nu cred că ei votează PNL”.