Evenimentul Zilei > Justitie > Prietenul baronului Nicușor s-a autosuspendat din TVR
Prietenul baronului Nicușor s-a autosuspendat din TVR

Prietenul baronului Nicușor s-a autosuspendat din TVR

Producătorul general al TVR s-a suspendat din funcție înainte de raportul din Parlament. Un fost membru al CNA susține că Stelian Tănase va fi înlocuit

Cristian Zgabercea (54 de ani), producător general al TVR și cel care l-a îngrijit pe Nicușor Constantinescu, președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, în aventura sa prin spitalele americane, s-a autosuspendat din funcție. El a declarat că a făcut acest lucru la cerere și a invocat motive personale.


În ultimul an, Cristian Zgabercea a primit un salariu de 90.900 de lei de la TVR


Narcisa Iorga, fost membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), susține pe blogul personal că, în cel mai scurt timp, directorul general al TVR, Stelian Tănase, va părăsi postul de șef al TVR. Mai mult, locul său ar putea fi ocupat de fostul ministru pentru Diaspora, actorul Bogdan Stanoevici, favoritul lui Victor Ponta.

În acest context, motivele autosuspendării lui Zgabercea nu sunt greu de anticipat. El a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzațiile de complicitate la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală. Toate aceste fărădelegi, susțin anchetatorii, au fost comise din postura de producător general al televiziunii publice, dar și din aceea de consilier personal al lui Nicușor Constantinescu.

Prejudiciu de milioane

Concret, Zgabercea este acuzat că ar fi întocmit mai multe referate și l-ar fi ajutat pe baronul de pe litoral să facă finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi fundaţii de casă. Prejudiciul adus constănțenilor: circa 4 milioane euro. O parte din fondurile Consiliului Județean ar fi fost direcționate ilegal către Fundația Fantasio din Constanța. Zgabercea a lucrat în TVR între anii 1981 și 1996, ca operator imagine.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: