Prezumții sumbre. Cât mai rezistă Guvernul Dăncilă

Prezumții sumbre. Cât mai rezistă Guvernul Dăncilă

Liderul ALDE a dat încă o serie de explicații referitoare la decizia de a rupe protocolul cu PSD și ieșirea de la guvernare. Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că i-a propus premierului Viorica Dăncilă să iasă împreună de la guvernare deoarece coaliția s-a erodat foarte mult în cursul anilor.

„I-am propus doamnei Dăncilă să analizeze împreună cu noi posibilitatea de a ieși împreună de la guvernare. Domnia sa a spus că apreciază că guvernarea e bună și există favorabilitate din rândul cetățenilor ceea ce eu nu văd”, a declarat Tăriceanu la Antena 3.

El a explicat că s-au făcut multe greșeli de comunicare, tactice și că s-a creat o percepție nefavorabilă în legătură cu guvernarea, aspect care s-a regăsit nu doar în sondaje, ci și la alegerile din mai. „La acest răspuns al electoratului, dacă ai puțin realism, nu poți să rămâi insensibil”, a precizat Tăriceanu.

Decizia ieșirii de la guvernare a fost determinată și de faptul că după fiecare discuție cu PSD concluziile erau diametral opuse.

În legătură cu perioada următoare, liderul ALDE nu este deloc optimist. El crede că nu se vor găsi soluții salvatoare și indirect, atunci când a vorbit despre Ramona Mănescu, a dat și un termen de două săptămâni, cât va mai rezista Guvernul. Ministrul de Externe Ramona Mănescu, susținută și propusă de ALDE, a anunțat că nu va părăsi Executivul împreună cu ceilalți trei colegi. „Cred ca este o greșeală politică pe care o face doamna Mănescu, pentru că a mai fi ministru într-un guvern care se pregătește să plece (...) Nu știu cum se poate salva doamna Dăncilă și doamna Mănescu, proabil crede ca e mai important să mai fi ministru două săptămâni”, a afirmat Tăriceanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul ALDE, deși a anunțat că va vota moțiunea de cenzură anunțată de PNL, spune că nu este dispus să facă parte dintr-un alt Executiv dacă acesta va pica. Tăriceanu are dubii în legătură cu „capacitatea liderilor de acum ai PNL de a-și asuma o guvernare eficientă și responsabilă și au o mare problemă de credibilitate începând cu domnul Orban” și spune că vor urma negocieri, însă „prima tentație” este să nu facă din nou pasul spre o altă guvernare.