Previziuni apocaliptice pentru România. În 50 de ani, situația va fi dezastruoasă!

Previziuni apocaliptice pentru România. În 50 de ani, situația va fi dezastruoasă!

Credeți că încălzirea globală nu afectează România? Ei bine, poate ați fi surprinși să aflați că efectele încălzirii globale se resimt puternic în România, în contextul în care, în luna februarie, în apropiere de Craiova oamenii au început să semene grâul.

Oamenii de știință de la ONU susțin că efectul este ireversibil, iar clima se schimbă în mod accelerat și periculos.

Previziune apocaliptică pentru România

Anul trecut, în România, s-au înregistrat cele mai mari temperaturi din istoria măsurătorilor meteorologice.

Previziunea sumbră este susținută și de un studiu publicat de specialiștii Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”. Conform raportului, temperaturile anormal de mari, dublate de perioadele lungi de secetă urmate de ploi și vijelii haotice, nu fac decât să compromită recoltele.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Primul trimestru al anului agricol 2019-2020 s-a caracterizat (în raport cu valorile medii multianuale) printr-o secetă severă (cu excepția regiunilor podișului Moldovenesc și Central Moldovenesc) și un regim termic extrem de călduros, în toate regiunile tării monitorizate”, se arată în raportul Academiei de Științe Agricole și Silvice (ASAS).

Vremea în Bucureşti, anul 2089

„Pentru viitorul apropiat (2021-2050), la nivelul României, rezultatele modelelor climatice analizate indică o creștere medie a temperaturii lunare în cea mai caldă luna a anului de până la aproape de 4 ° C și o reducere medie a cantității lunare de precipitații de până la 18 %,  în timpul verii, în cel mai pesimist scenariu”, spune expertul în climă de la ANM.

Conform ANM, în orașele mari, temperatura poate fi și cu 10 grade mai mare, comparativ cu zonele rurale, din vecinătate.

„În marile aglomerări urbane, efectele schimbării climatice sunt amplificate de mediul artificial construit ce determină, de exemplu, formarea insulei de căldură a orașului. Astfel, valurile de căldură sunt amplificate în mediul urban”, spune Bojariu.