Evenimentul Zilei > International > PREVESTIREA DEZASTRELOR, un joc al GHICITORILOR. SPECIALIȘTII în PREVIZIUNI angajați de Servicii să DECRIPTEZE următorul ATAC NUCLEAR
PREVESTIREA DEZASTRELOR, un joc al GHICITORILOR. SPECIALIȘTII în PREVIZIUNI angajați de Servicii să DECRIPTEZE următorul ATAC NUCLEAR

PREVESTIREA DEZASTRELOR, un joc al GHICITORILOR. SPECIALIȘTII în PREVIZIUNI angajați de Servicii să DECRIPTEZE următorul ATAC NUCLEAR

Pe vreme președinției lui Ronald Reagan, Serviciile Secrete din SUA au încercat mai multe tehnici de a deconspira posibile amenințări la adresa democrației statului lor. Spre finalul Războiului Rece, lucrurile păreau mult prea liniștite, făcându-i pe unii să se teamă de atacuri surpriză, unele care nu puteau fi detectate sau prevăzute prin metode convenționale. Astfel, serviciile au apelat la paranormal.

În anii ’80, mai mulți ghicitori și prezicători au colaborat cu serviciile din SUA pentru a desluși viitorul și a preveni un dezastru iminent, se arată în documente declasificate din 1981, scrie Daily Mail.

 

Prezicătorii care lucrau pentru guvern au fost rugați să ajute la identificarea unui suspect a cărui identitate era necunoscută, prin cercetarea viitorului bărbatului.

Previziunile au fost destul de diferite. Unul dintre scenarii îl vedea pe bărbat implicat într-un atac nuclear, un altul vorbea despre un asasinat politic, iar ultimul prevestea ascensiunea unui „grup de tineri radicali”, în care bărbatul se va folosi de un pistol cu amortizor pentru a comite atrocități.

Suspectul nu a a fost niciodată capturat, dar agenții din SUA nu au dat vina pe prezicători. Mai mult, unele documente arată că unele informații oferite au „fost parțial verificate”.

Doi ghicitori, puși în fața unei fotografii a suspectului, au oferit descrieri despre cum va arăta acesta în viitor, dar caracteristicile sunt foarte diferite de la o caricatură la alta.

Într-unul din rapoartele proiectului se argumenta că „deși mare parte din informație… era destul de specifică, a fost imposibil de determinat dacă era, într-adevăr, exactă”. Totuși, „alte informații par să o confirme în mod clar.”