Evenimentul Zilei > Politica > Preţurile maximale ale medicamentelor, în ședința de Guvern de azi
Preţurile maximale ale medicamentelor, în ședința de Guvern de azi

Preţurile maximale ale medicamentelor, în ședința de Guvern de azi

Guvernul va discuta un proiect de hotărâre privind abrogarea HG 800/2016 pentru aprobarea metodologiei privind modul de calcul şi procedura de avizare şi aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizaţie de punere pe piaţă în România.

Potrivit unui comunicat al Executivului printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei se numără şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu. 

Pe ordinea de zi a şedinţei se mai află un memorandum cu tema "Aprobarea cadrului de analiză a cheltuielilor publice şi stabilirea domeniilor pentru care vor fi realizate analize de eficientizare pe parcursul anului 2017". 

Alte două memorandumuri care vor fi discutate de Executiv vizează prezentarea candidaturii României pentru relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Medicamente şi accelerarea procesului de pregătire a Preşedinţiei României la Consiliul UE în primul semestru 2019. 

Agenda şedinţei de miercuri a Guvernului include şi un memorandum cu tema "Aprobarea efectuării donaţiei unor bunuri mobile proprietate privată a statului constând în 96 microbuze destinate transportului de elevi către Ministerul Educaţiei din Republica Moldova".