Preţul energiei electrice va creşte cu 35%

Preţul energiei electrice va creşte cu 35%

Introducerea noilor tehnologii, care vor permite obţinerea de energie verde, va conduce, alături de alţi factori la creşterea preţului la energie cu 35% comparativ cu nivelul actual, până în 2050.

Astfel, costurile implementării noilor tehnologii se va resimţi în factura pe care op vor avea de achitat consumatorii finali, potrivit unui studiu al Eurelectric, prezentat de Europa Press. Planurile de investiţii din sectorul energetic vizează reducerea dependenţei de combustibilii fosili.

Şeful Asociaţiei Spaniole a Industriei Electrice (Unesa),diviziei de analiză financiară al asociaţiei, Ignacio Martinez del Barrio, este de părere că este nevoie de un efort de reglementare pentru a face faţă viitoarelor provocări. Mai precis, oficialul solicită ca organismele de reglementare să genereze un cadru legislativ care să garanteze venituri suficiente atât producătorilor de electricitate cât şi celor care solicită sprijin pentru a evita problemele legate de variaţiile unui parc de energie regenerabilă intermitentă.

Ne puteți urmări și pe Google News