Pe site-ul Primăriei București, la Ordinea de Zi de pe data de 31 ianuarie, apare un punct foarte interesant. Este vorba de o Hotărâre de Consiliul Local „privind acordarea avizului de principiu pentru tarifele de transport și distribuție a enegiei termice livrată prin punctele termice urbane, te transport  pentru consumatorii cu centrale proprii, practicate de RADET București”.

Practic, este vorba despre scumpirea energiei termice:

Se aprobă tarifele locale pentru serviciul public de alimentare cu energie termică prin sistemul centralizat de încălzire a Municipiului Bucureşti, după cum urmează:

a) tariful pentru transportul şi distribuţia energiei termice furnizate prin puncte termice urbane, la un nivel de 167,87 lei/Gcal (fără TVA).

 b) tariful pentru transportul energiei termice pentru consumatorii alimentaţi din circuitul primar, la un nivel de 100,58 lei/Gcal (fără TVA).

Se aprobă preţurile locale de facturare ale energiei termice furnizată consumatorilor non-casnici (agenţi economici) practicate de RADET Bucureşti la un nivel de 416,37/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT urbane şi centrale termice de cvartal şi 338,24 lei/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT proprii.

Astfel, creşterea tarifului pentru distribuţie prin puncte termice urbane ar urma să fie de 3,58% faţă de preţul actual.