Evenimentul Zilei > Social > ALERTĂ! EXPLODEAZĂ prețul căldurii! FACTURI MAJORATE din luna FEBRUARIE
ALERTĂ! EXPLODEAZĂ prețul căldurii! FACTURI MAJORATE din luna FEBRUARIE

ALERTĂ! EXPLODEAZĂ prețul căldurii! FACTURI MAJORATE din luna FEBRUARIE

De la începutul iernii, peste 500.000 de bucureșteni au fost loviții de avarii mai mari de 24 de ore din cauza problemelor RADET. Cu toate acestea, Primăria Municipiului București pregătește o Hotărâre de Consiliu Local prin care prețul energiei termice va fi majorat.

Pe site-ul Primăriei București, la Ordinea de Zi de pe data de 31 ianuarie, apare un punct foarte interesant. Este vorba de o Hotărâre de Consiliul Local „privind acordarea avizului de principiu pentru tarifele de transport și distribuție a enegiei termice livrată prin punctele termice urbane, te transport  pentru consumatorii cu centrale proprii, practicate de RADET București”.

Practic, este vorba despre scumpirea energiei termice:

Se aprobă tarifele locale pentru serviciul public de alimentare cu energie termică prin sistemul centralizat de încălzire a Municipiului Bucureşti, după cum urmează:

a) tariful pentru transportul şi distribuţia energiei termice furnizate prin puncte termice urbane, la un nivel de 167,87 lei/Gcal (fără TVA).

 b) tariful pentru transportul energiei termice pentru consumatorii alimentaţi din circuitul primar, la un nivel de 100,58 lei/Gcal (fără TVA).

Se aprobă preţurile locale de facturare ale energiei termice furnizată consumatorilor non-casnici (agenţi economici) practicate de RADET Bucureşti la un nivel de 416,37/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT urbane şi centrale termice de cvartal şi 338,24 lei/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT proprii.

Astfel, creşterea tarifului pentru distribuţie prin puncte termice urbane ar urma să fie de 3,58% faţă de preţul actual.