Presupusul asasin al Annei Politkovskaia, inculpat pentru crimă

Presupusul asasin al Annei Politkovskaia, inculpat pentru crimă

Presupusul asasin al ziaristei Anna Politkovskaia, arestat marți în Cecenia și transferat la Moscova, a fost pus azi sub acuzare pentru crimă.

Comisia de anchetă susține că există probe suficiente pentru a demonstra vinovăția lui Rustam Mahmudov, informează site-ul russiatoday.com. Anchetatorii afirmă că Makhmudov este suspectat și de răpire și înșelăciune, infracțiuni comise în anii 90.

Fiica jurnalistei ucisă în liftul locuinței sale în 2006, Vera Politkovskaia, declara, ieri, că salută arestarea presupusului ucigaș al mamei sale, însă consideră că persoanele care au comandat asasinatul se află în libertate. "Voi fi mulțumită doar când toți cei implicați în această crimă, inclusiv cei care au comandat-o, vor fi găsiți", a declarat fiica jurnalistei ruse. Vera Politkosvskaia nu crede că arestarea lui Rustam Mahmudov va schimba semnificativ lucrurile.

Editorialist la Novaia Gazeta, una dintre puţinele publicaţii de opoziţie din Rusia, Anna Politkovskaia a fost ucisă în 2006 cu o zi înainte de publicarea unui nou articol despre torturile şi răpirile care au loc în Cecenia.  <iframe src="http://www.youtube.com/embed/YoIoShok7xk" width="620" frameborder="0" height="349"></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News