Dana Gîrbovan a susţinut că, în contextul scandalului privind participarea lui Augustin Lazăr la represiunea dizidenţei anti-comuniste, asociaţiile nou înfiinţate ale procurorilor tac.

„Nu spun nimic în apărarea Procurorului General, care susţine că este victima unei acţiuni concertate, ce urmăreşte „destabilizarea Ministerului Public”. Nu spun nici că acţiunile sale din perioada comunistă ar trebui să îl împiedice în prezent să mai ocupe scaunul de procuror general, cel puţin din considerente ce ţin de respectul datorat victimelor comunismului. Pur şi simplu aceste asociaţii ce invocă apărarea valorilor europene, a statului de drept şi a democraţiei în România nu au nimic de spus despre rolul pe care Procurorul General Augustin Lazar l-a avut în reprimarea puţinilor dizidenţi anti-comunişti ai anilor ‘80.”, a scris Dana Gîrbovan pe Facebook. P

Preşedintele UNJR a mai apreciat că la nouă ani de când a solicitat demisia tuturor membrilor CSM care au votat, pentru funcţia de preşedinte, un judecător ce a colaborat cu Securitatea, România se află din nou în situaţia în care un susţinător al „represiunii anti-româneşti” este în vârful sistemului judiciar.