Evenimentul Zilei > Justitie > Preşedintele UNJR, despre Augustin Lazăr: Asociaţiile nou înfiinţate ale procurorilor tac
Preşedintele UNJR, despre Augustin Lazăr: Asociaţiile nou înfiinţate ale procurorilor tac

Preşedintele UNJR, despre Augustin Lazăr: Asociaţiile nou înfiinţate ale procurorilor tac

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) Dana Gîrbovan l-a criticat dur pe procurorul general al României Augustin Lazăr, printr-o postare pe Facebook, în care consideră că acesta „este cel care, în perioada comunistă, a vegheat ca unul din puținii dizidenţi din anii ‘80 să nu părăsească temnițele comuniste înainte de a-şi ispăși şi ultima zi de pedeapsă”.

Dana Gîrbovan a susţinut că, în contextul scandalului privind participarea lui Augustin Lazăr la represiunea dizidenţei anti-comuniste, asociaţiile nou înfiinţate ale procurorilor tac.

„Nu spun nimic în apărarea Procurorului General, care susţine că este victima unei acţiuni concertate, ce urmăreşte „destabilizarea Ministerului Public”. Nu spun nici că acţiunile sale din perioada comunistă ar trebui să îl împiedice în prezent să mai ocupe scaunul de procuror general, cel puţin din considerente ce ţin de respectul datorat victimelor comunismului. Pur şi simplu aceste asociaţii ce invocă apărarea valorilor europene, a statului de drept şi a democraţiei în România nu au nimic de spus despre rolul pe care Procurorul General Augustin Lazar l-a avut în reprimarea puţinilor dizidenţi anti-comunişti ai anilor ‘80.”, a scris Dana Gîrbovan pe Facebook. P

Preşedintele UNJR a mai apreciat că la nouă ani de când a solicitat demisia tuturor membrilor CSM care au votat, pentru funcţia de preşedinte, un judecător ce a colaborat cu Securitatea, România se află din nou în situaţia în care un susţinător al „represiunii anti-româneşti” este în vârful sistemului judiciar.