Preşedintele Ungariei, împiedicat să ajungă la ziua maghiarilor

Preşedintele Ungariei, împiedicat să ajungă la ziua maghiarilor

Vizita preşedintelui Solyom Laszlo în România a fost devansată pentru ziua de sâmbătă, pentru că autorităţile aeronautice române i-au retras permisiunea de aterizare, duminică, la Târgu Mureş, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei Prezidenţiale a Ungariei.

"Vizita preşedintelui Solyom Laszlo, programată pentru după-amiaza zilei de duminică, în România, în Secuime, a fost devansată pentru după-masa zilei de sâmbătă. Schimbarea datei a fost necesară pentru că autorităţile aeronautice au retras permisiunea de aterizare la Târgu Mureş", potrivit sursei citate.

Solyom Laszlo trebuia să ajungă în Transilvania, pentru a participa la ceremoniile oficiale organizate de Ziua Maghiarilor de pretutindeni, celebrată la 15 martie, unde, probabil că ar fi susţinut din nou ideea autonomiei teritoriale.

Prezent la şedinţa CSAT, preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, ieri, ce părere are despre acuzaţiile, potrivit cărora, autorităţi ale statului român l-ar fi sfătuit pe preşedintele Ungariei să nu vină în România, pe 15 martie. Şeful statului a afirmat că "este problema autorităţilor române".

Ne puteți urmări și pe Google News