Evenimentul Zilei > Politica > Președintele PSD Cluj în transă electorală. Deputatul Aurelia Cristea nu va mai candida pentru Primăria Cluj Napoca
Președintele PSD Cluj în transă electorală. Deputatul Aurelia Cristea nu va mai candida pentru Primăria Cluj Napoca

Președintele PSD Cluj în transă electorală. Deputatul Aurelia Cristea nu va mai candida pentru Primăria Cluj Napoca

Candidatura deputatului Aurelia Cristea, inițiatorul legii antifumat, pentru funcția de primar al municipiului Cluj Napoca este istorie. PSD Cluj, un partid de stânga a decis să susțină un candidat de dreapta, omul de afaceri Octavian Buzoianu.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele PSD CLuj, Remus Lăpușan a declarat că Aurelia Cristea, deputat PSD de Cluj și fost ministru în Guvernul Ponta, nu va mai candida pentru funcția de primar al Clujului, deoarece partidul susține un alt candidat, unul independent.

Remus Lăpușan a fost vizibil iritat de întrebările puse de jurnaliști și nu a reușit să ofere o explicație credibilă legată de acet subiect. ”În ultima perioadă au fost foarte multe discuții. Nu suntem orbi și surzi și vedem ce se întămplă în societatea civilă și la nivel general. Nu cred că soluția de a merge înainte într-o direcție pe care nu și-o dorește populația, este o direcție corespunzătore. Nici mie nu mi-a fost ușor să ajung să avem această alianță și să susținem un candidat independent. Atât timp cât tinerii sau alte categori de persoane au niște cerințe care țin de zona societății civile, doresc să vadă în fruntea municipiului o persoană care să fie validată profesional și să fie bun manager, am înțeles aceste păreri. În PSD este normal să existe păreri diferite dar cred că este foarte important ce se va întâmpla în Cluj Napoca după data de 5 iunie. Atunci, la vot vor merge oameni din Cluj Napoca, în consecință am decis în cadrul Alianței electorale PSD+ALDE ca să-l susținem pe domnul Octavian Buzoianu la Primăria Cluj Napoca ca și candidat independent”, a spus președintele PSD Cluj, aflat într-o evidentă transă electorală din moment ce susține că acets candidat independent, necunoscut, cotat cu trei la sută în intenția de vot al clujenilor îl va putea învinge pe actualul primar al Clujului, Emil Boc, care este cotat în toate sondajele electorale cu procente cuprinse între 48 și 52 la sută.

Cristrea a fost retrasă și nu s-a retras

Surse din interiorul PSD Cluj au declarat pentru EvZ că Aurelia Cristea, inițiatorul legii antifumat, nu a vrut să renunțe la candidatura. ”Decizia de a scoate din joben un așa zis candidat independent a fost luată în laboratoarele PSD Cluj. Aurelia Critea nu a vrut să se retragă și atunci a fost pur și simplu retrasă. A fost dată la o parte cu forța, să zicem așa. A încercat să negocieze pentru mandatul ei de deputat, dorind încă o nominalizare pentru alegerile generale dar nu a reușit nici asta. A căzut complet în dizgrație”, susține un membru de vază al PSD Cluj.

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan a mai adăugat că Aurelia Cristea nu a avut de suferit electoral în urma promovării legii antifumat. ”Decizia nu este împotriva doamnei Cristea. Din moment ce avem alt candidat susținut independent, este logic că PSD nu va ma avea candidat. Noi am înțeles că electoratul are alte așteptări. Este decizia noastră, nu peste capul organizației municipale, este o decizie asumată de conducerea organizației județene și este făcută cu girul organizațiilor de la nivel național. Este candidat independent și noi respectăm acest lucru. Domnul Buzoianu rămâne independent și după data de 5 iunie când va fi primar al municipiului Cluj Napoca”, a mai spus Remus Lăpușan.