Evenimentul Zilei > Justitie > Președintele PSD Arad, Dorel Căprar, se consideră o victimă a procurilor DNA
Președintele PSD Arad, Dorel Căprar, se consideră o victimă a procurilor DNA

Președintele PSD Arad, Dorel Căprar, se consideră o victimă a procurilor DNA

Președintele PSD Arad, Dorel Căprar, cercetat de DNA pentru corupție, susține că este nevinovat și că probabil a început să funcționeze telejustitia

Nevinovat. Așa se consideră președintele PSD Arad, Dorel Căprar, care a declarat marți seară, la Digi24, că nu a încălcat legea și că nu are de gând să demisioneze de la conducerea PSD Arad, chiar dacă este anchetat pentru 12 infracțiuni de folosire nelegală a influenței de lider politic, 2 infracțiuni de complicitate de luare de mită, 3 infracțiuni de abuz în serviciu, de către DNA Timișoara.

„Fiind o anchetă nu am ce să comentez, încă nu am văzut dosarul. Nu mi s-a adus la cunoștință, nu am văzut dosarul, avocatul meu a văzut dosarul, din câte știu l-a primit astăzi și începe să-l studieze. Nu știu nimic ( despre stenograme), sunt informații doar din presă pe care le-am citit și eu și nu le comentez. Nu s-a întâmplat așa și nu le comentez”, a spus Dorel Căprar, la Digi24, marți seară.

„Nu am comis nicio încălcare a legii. Principiul meu de bază este legea, după care mă ghidez și m-am ghidat întotdeauna. Probabil că a început telejustiția, eu am fost printre primii plimbați prin fața camerelor de luat vederi. Toate lucrurile astea se vor clarifica, o să am o reacție dar pe ce scrie în dosar”.

„O să am o reacție nu pe declarațiile unor politicieni inconștienți care probabil că la un moment dat vor avea aceeași soartă”

Dorel Căprar a mai spus că va avea o reacție dar nu bazată pe declarațiile unor politicieni inconștienți , care vor avea aceeași soartă.

„O să am o reacție nu pe declarațiile unor politicieni inconștienți care probabil că la un moment dat vor avea aceeași soartă. Se vede din România că dacă faci politică, cel puțin politică unui partid, trebuie să ai asemenea momente în viață, dar tot ce nu te omoară te întărește. Mă refer la toată clasa politică… mă refer la politicienii inconștienți care au comentat fără să cunoască detalii, că sunt câțiva care au comentat”, a spus Dorel Căprar .

Acesta a declarat că este în continuare președintele PSD Arad și că nu are motive să demisioneze de la conducerea organizației.

„Bineînțeles. De ce să nu mi se pară corect? Am fost condamnat pentru ceva? Nu mai există în România prezumția de nevinovăție? Nu înțeleg întrebarea dvs”, a spus Dorel Căprar, întrebat dacă mai este președintele PSD Arad.

Acesta a mai spus că declarația președintelui PSD, Marcel Ciolacu, privitoare la faptul că PSD nu va face zid împotriva justiției , este una corectă, acesta adăugând că: „nu am de ce să fiu apărat de partid, declarația a fost corectă, îi mulțumesc pentru declarație. N-am pentru ce să mă ascund după imunitate, după partid, n-am nimic de ascuns”.

„Din moment ce nu mă simt vinovat, nu văd de ce să mi se ridice imunitatea”

Dorel Căprar susține că nu se teme că îi va fi retrasă imunitatea, acesta spunând că nu  vede vreun motiv pentru a se realiza acest lucru din moment ce nu se simte vinovat. Președintele PSD Arad a negat acuzațiile aduse de procurori în rechizitoriu, potrivit cărora fostul premier Viorica Dăncilă i-ar fi cerut să pună o persoană într-o funcție la una din instituțiile din județul Arad.

„Doamna Viorica Dăncilă mie nu m-a cerut asemenea lucruri, din contră, am avut foarte multe activități, am susținut-o public și probabil acest lucru a deranjat”, a spus deputatul PSD.

Acesta a explicat și gestul său de a dărui în campania alegerilor prezidențiale ,o sabie , fostului premier.

.„Acel cadou a fost simbolic. Simbolistica acelui cadou, nu regret că i-am dat acel cadou și lucrurile pe care i le-am spus din suflet. Acel cadou nu e o armă, nu era o armă, era un obiect de panoplie. A fost verificat de SPP, că nu puteam să vin pe scenă”, a completat el. Acesta spune că nu regretă faptul că a făcut un cadou unui om pe care îl respectă și îl prețuiește.