"O cifră estimativă, dar foarte aproape de cea reală: avem 86 de primăriţe, dintre care trei primăriţe de municipii, trei de oraşe, 80 de comune. Aşa cum ştiţi, o femeie a câştigat Primăria Generală a Capitalei. Avem 204 consiliere judeţene şi în jur de 2.600 de consiliere locale. Avem 26 de primăriţe care sunt la al cincilea mandat şi care au arătat prin experienţă şi prin modul în care au ţinut legtura cu cetăţenii că au meritat încă un mandat şi sperăm ca aceste rezultate care sunt rezultate bune comparativ cu 2012, dar noi credem că este loc şi de mai bine şi sperăm ca la alegerile generale procentul să fie cât mai mare", a declarat Dăncilă după şedinţa Comitetului Executiv al Organizaţiei Femeilor Social Democrate, potrivit Mediafax.

De asemenea, ea a spus că organizaţia pe care o conduce susţine prezenţa femeilor pe liste la alegerile parlamentare, subliniind că va continua campania electorală.

"Vrem să continuăm campania până la alegerile din toamnă, alegerile generale, şi abia atunci credem că misiunea noastră este îndeplinită. În acelaşi timp, susţinem prezenţa femeilor pe liste şi susţinem că atâta timp cât femeile muncesc, sunt implicate, cât au o carieră în spate pot reprezenta foarte bine partidul în calitate de deputat sau senator în Parlamentul României", a declarat Viorica Dăncilă.

Te-ar putea interesa și: