Evenimentul Zilei > International > Președintele moldovean i-a dat raportul premierului rus
Președintele moldovean i-a dat raportul premierului rus

Președintele moldovean i-a dat raportul premierului rus

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a prezentat un „raport de activitate” premierului rus, Dmitri Medvedev, cu care s-a întâlnit la summit- ul Organizației Cooperării Economice a Marii Negre (OCEMN) la Istanbul, a relatat, ieri, portalul deschide. md.

 O înregistrare din timpul întrevederii celor doi oficiali a fost postată pe internet de Ion Ceban, consilier al preşedintelui Dodon.

Igor Dodon a evocat „progresele vizibile” obținute în urma întâlnirii din ianuarie cu Vladimir Putin la Moscova, la capitolul export și în privința politicii migraţioniste. „Deja avem rezultate concrete. În primele trei luni exportul în Federația Rusă a crescut cu 42%”, a arătat Dodon.

Moldoveni în Rusia

Preşedintele moldovean i-a mulţumit premierului rus pentru ajutorul acordat imigranţilor moldoveni, deja „câteva zeci de mii de moldoveni” și-au perfectat actele în scopul legalizării șederii lor pe teritoriul Federaţiei Ruse. Iar Dmitri Medvedev a declarat că se pot rezolva mai multe probleme, care au existat pe parcursul ultimilor ani.

La summit a participat și ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, care a vorbit despre angajamentul României de a extinde cooperarea cu statele din zona Mării Negre, contribuind la consolidarea securităţii şi stabilităţii în zonă, pe termen lung.