Evenimentul Zilei > Politica > Președintele Klaus Iohannis a pus mâna pe telefon și s-a sfătuit cu un omolog european
Președintele Klaus Iohannis a pus mâna pe telefon și s-a sfătuit cu un omolog european

Președintele Klaus Iohannis a pus mâna pe telefon și s-a sfătuit cu un omolog european

Klaus Iohannis și Rumen Radev au purtat un dialog telefonic, iar subiectul a fost legat de pandemie.

Klaus Iohannis, președintele României, a avut, astăzi, o discuție la telefon cu Rumen Radev, președintele Bulgariei. Tema centrală a fost cea a pandemiei de coronavirus și măsurile luate de cele două state pentru a depăși criza.

„Cei doi lideri au subliniat faptul că România şi Bulgaria au o relaţie bilaterală excelentă, ca state vecine, partenere în cadrul Uniunii Europene şi NATO. În acest context, preşedintele României a evidenţiat că este nevoie de o abordare comună cu privire la gestionarea pandemiei, pentru a putea face faţă impactului acesteia asupra sănătăţii şi a vieţii de zi cu zi a cetăţenilor celor două ţări.

Preşedintele României a salutat cooperarea foarte bună dintre autorităţile din cele două state cu privire la repatrierea cetăţenilor români şi bulgari din alte ţări, precum şi pentru asigurarea tranzitului de mărfuri şi cetăţeni care se întorc acasă.

Totodată, cei doi lideri au evocat discuţiile în curs referitoare la reducerea impactul negativ al măsurilor de prevenire a răspândirii virusului asupra mobilităţii forţei de muncă transfrontaliere”, a anunțat Administrația Prezidențială”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: