Evenimentul Zilei > Politica > Preşedintele Iohannis transmite condoleanţe familiilor victimelor accidentului din Argeş
Preşedintele Iohannis transmite condoleanţe familiilor victimelor accidentului din Argeş

Preşedintele Iohannis transmite condoleanţe familiilor victimelor accidentului din Argeş

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanţe familiilor militarilor morţi în accidentul rutier din judeţul Argeş şi însănătoşire grabnică celor care au fost răniţi, conform Administraţiei Prezidenţiale.

"Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieţii celor trei militari, vânători de munte, care participau la activităţi de pregătire profesională şi pentru rănirea altor nouă, într-un accident de circulaţie din judeţul Argeş", a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

El a subliniat că armata este şi va continua să fie "o instituţie fundamentală a naţiunii noastre, care merită recunoştinţa şi preţuirea tuturor românilor".

Un camion cu 13 militari de la Batalionul 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident, joi seară, în judeţul Argeş.

Camionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, judeţul Argeş.

Trei militari aflaţi în camion au murit, ceilalţi fiind răniţi.

Potrivit MApN, militarii decedaţi sunt plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană şi caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader.

Plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma avea 38 de ani şi era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operaţii, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit şi avea un copil.