Evenimentul Zilei > Social > Preşedintele îi atacă din nou pe moguli
Preşedintele îi atacă din nou pe moguli

Preşedintele îi atacă din nou pe moguli

Într-un interviu acordat radioului public, Traian Băsescu a lansat noi atacuri la adresa patronilor unor trusturi de presă. Şeful statului consideră că sunt două grupuri media, "care au interes ca vremurile să fie tulburi, iar preşedintele să tacă". "Patronii acestor trusturi s-au îmbogăţit în anii '90, în vremuri tulburi. Acum le e foame din nou. Vor să pescuiască din nou în ape tulburi, la fel ca în anii '90", a declarat seful statului.

De asemenea, Băsescu a subliniat că a fost criticat de anumiţi jurnalişti, "pentru că a vorbit despre consultarea populaţiei".

"Nu atac toţi ziariştii acelor trusturi. O mare parte dintre ei sunt oneşti. Dar există un grup care face atmosferă. Am fost criticat, în special de unele trusturi, pentru că am vorbit despre consultarea populaţiei: Preşedintele trebuie să impună, nu să consulte populaţia, a spus presa. E o duplicitate incredibilă. Dacă aş fi impus, s-ar fi spus că sunt dictator", a conchis preşedintele.

Cel mai probabil, preşedintele s-a referit la Dinu Patriciu, patronul "Adevărul Holding", şi la Sorin Ovidiu Vântu, propietarul trustului Realitatea-Caţavencu.

Atacul şefului statului a apărut după ce luni seară, Vântu a intervenit într-o emisiune TV pentru a vorbi despre moguli şi oamenii lor. El a apreciat că are cel puţin 150 de oameni în structurile publice din România. 

Nici eu nu mi-aş fi dorit să avem nevoie de asistenţa FMI

Tot în interviul acordat Radio România Actualităţi, Traian Băsescu a declarat că nici el nu şi-ar fi dorit asistenţa FMI. Acesta a mai spus că România de azi nu mai este aceeaşi ţară care care a negociat cu FMI împrumuturile din anii ‘90.