Evenimentul Zilei > Politica > Președintele Franței, Emmanuel Macron, va veni în curând în România
Președintele Franței, Emmanuel Macron, va veni în curând în România

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va veni în curând în România

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a acceptat invitația șefului statului Klaus Iohannis de a vizita România în perioada imediat următoare. Discuția dintre cei doi a avut loc la Bruxelles, unde se desfășoară reuniunea Consiliul European.

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întâlnirii, Iohannis l-a invitat pe Macron să vină în vizită în România, iar preşedintele Franţei a acceptat. Vizita va avea loc în perioada următoare, iar detaliile acesteia urmează să fie stabilite, au precizat sursele citate.

După întrevederea cu Macron, Iohannis a declarat că a avut o întâlnire foarte bună cu omologul francez, cu care a discutat inclusiv despre Schengen.

"Am avut o primă întâlnire aşezată, bilaterală, cu preşedintele Macron. Am abordat, într-un timp foarte scurt, multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare şi bilaterală, şi în formate europene. Am discutat despre colaborări, de exemplu, pe Schengen. Am discutat despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural. Am discutat despre mult vehiculata directiva pe detaşarea muncitorilor", a  spus Iohannis.

Președintele României a precizat că a convenit cu Macron să lucreze împreună pentru a întări formate europene.

"Am convenit să lucrăm împreună pentru a întări formate europene. Am propus, printre altele, că proiectul bugetului zonei Euro propus de preşedintele Macron să fie deschis şi pentru alţii, de exemplu pentru noi, care acum nu suntem membri în zona Euro, dar avem acest obiectiv şi suntem interesaţi să colaborăm din timp pe acest proiect. Pe scurt, o întâlnire foarte bună", a arătat Iohannis.

"O primă întâlnire foarte bună cu Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în care am abordat mai multe subiecte de interes pentru ţările noastre. Am convenit cu Preşedintele Macron să întărim colaborarea dintre România şi Franţa la nivel european, în special pe teme precum aderarea noastră la Schengen, Zona Euro şi Directiva privind detaşarea muncitorilor" a scris de asemenea preşedintele României pe Facebook, după întâlnirea cu şeful statului francez.