" În România lui Ponta respectarea Legii a devenit facultativă, iar procurorii înregimentaţi politic decid să înfrângă decizii ale instanţelor de judecată, să treacă peste ele şi să se erijeze în judecători. Deşi există trei decizii a trei instanţe din România: Curtea de Apel Cluj şi de două ori Curtea de Apel Bucureşti, care confirmă faptul că guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor parţiale locale şi parlamentare şi le-a blocat în mod intenţionat, procurorii de la Parchetul General, condus de Tiberiu Niţu, au decis să nu înceapă urmărirea penală a premierului Victor Viorel Ponta, împotriva căruia, în numele PNL Cluj, am depus, la începutul anului, o plângere penală pentru abuz în serviciu", se arată în comunicatul co-preşedintelui executiv PNL Cluj.

Seplecan arată că, după respingerea primei plângeri penale, a contestat decizia la Parchetul General, în mai 2015. Din momentul depunerii contestaţiei, subliniază Seplecan, procurorul şef de secţie avea 20 zile la dispoziţie să dea un răspuns, lucru care "nu s-a întâmplat".

"Din moment ce procurorul şef nu a răspuns în termenul legal, conform prevederilor legii, am contestat ordonanţa de clasare direct la judecătorul de cameră preliminară din cadrul ÎCCJ, motiv pentru care am fost citaţi în data de 03.07.2015, pentru termenul din 09.09.2015, ora 9,00. Cu toate acestea, în mod cu totul inexplicabil, procurorul şef de secţie emite o ordonanţă de respingere a plângerii iniţiale, în data de 23.07.2015, în contextul în care ultima zi în care putea să o respingă în termenul legal era data de 11.06.2015. Din punctul meu de vedere, cu o întârziere de 45 de zile, procurorul pus de către Tiberiu Niţu să scoată castanele din foc pentru premierul urmărit penal Victor Viorel Ponta produce un abuz în faţa legii", se arată în comunicatul preşedintelui CJ Cluj.

Acesta îi cere lui Tiberiu Niţu să părăsească funcţia în care a fost numit "din moment ce ţine să o trateze ca pe o sinecură politică din care trebuie să-şi mulţumească binefăcătorul".

Seplecan mai precizează că acţiunea sa continuă la Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie şi că faptul că (n. red – de la momentul depunerii plângerii şi până astăzi) a ajuns preşedinte al CJ Cluj 'nu are nici o legătură cu abuzul de putere exercitat de către premierul Victor Ponta în momentul în care a refuzat să organizeze la timp alegerile parţiale locale şi parlamentare'