Florin Țurcanu a participat, între 3 și 17 august, la două cursuri de perfecționare, "Servicii de asistență profesională" și "Gestionarea documentelor unei instituții publice, protecția și gestionarea informațiilor clasificate", fiecare costând câte 800 de lei, potrivit gândul.info.

În oferta trimisă de organizatorul cursului, Chiriță Ionel Întreprindere Individuală București, erau stipulate și tarifele pentru un sejur de o săptămână: 2.275 de lei la Hotel Felix și 2.475 la Hotel Dunărea, plus 100 de lei pe zi pentru masă. Iar dacă titularul cursului venea însoțit de un adult și doi copii, aceștia aveau cazarea gratuită. Drept urmare, Țurcanu a stat două săptămâni la Eforie Nord, însoțit și de soția sa, deputat PNL, și de cei doi copii ai lor. Și a mers și cu mașina consiliului județean.

"Faceţi o confuzie, interpretaţi. Nu am fost la mare, ci la cursuri, am toate aprobările legale aşa cum este scris în legislaţie. Suntem obligaţi să mergem la cursuri pentru că noi răspundem pentru documentele pe care le semnăm. Păi preşedintele de CJ poate folosi maşinile instituţiei şi trebuie să le folosească pentru că am mers în interes de serviciu, nu am mers acolo ca să fac o plimbare personală. Am fost la cursuri care au fost aprobate în plenul Consiliului Judeţean, era normal să merg cu maşinile de serviciu. cu ce voiaţi să merg?”, a reacționat președintele J Botoșani, când a fost întrebat de jurnaliștii de la Gândul de ce a mers cu mașina de serviciu la mare.

Nu în ultimul rând, Florin Țurcanu a mai precizat că nu poate fi acuzat că a făcut ceva ilegal și nici imoral. „Moralitatea…Doamne-Doamne o analizează şi va spune care trece în stânga şi care în dreapta. Vă urez linişte sufletească aşa cum îmi oferiţi dumneavoastră mie!”, a conchis șeful CJ Botoșani.