Evenimentul ZileiInternationalAVERTISMENT! Președintele Bundestagului SPRIJINĂ ITALIA în problema migranților, avertizând că țara AR PUTEA PLECA din UE

AVERTISMENT! Președintele Bundestagului SPRIJINĂ ITALIA în problema migranților, avertizând că țara AR PUTEA PLECA din UE

AVERTISMENT! Președintele Bundestagului SPRIJINĂ ITALIA  în problema migranților, avertizând că țara AR PUTEA PLECA din UE
Președintele Bundestagului, Wolfgang Schauble, a ţinut cu Italia în disputa sa asupra crizei migranților cu doar câteva ore înainte ca liderii UE să se confrunte cu un summit de urgență. Mai mult, trage un semnal de alarmă în privinţa unei posibile plecări a Italiei din UE.

Schauble a spus că nici o țară singură nu ar putea suporta criză a migranților, şi a cerut Uniunii Europene să reformeze politicile pentru a ajuta Italia.

Mesajul său, diferit de al lui Merkel,  este ca o respingere a declaraţiilor făcute de Emmanuel Macron, care a afirmat ieri, că nu există "o criză a migranților" în Italia, după o întâlnire cu premierul spaniol Pedro Sanchez la Paris pentru a discuta despre modul de gestionare a noilor migranți care au sosit în Europa – respinşi de Italia şi Malta şi acceptaţi de Spania.

Schauble a spus: "Cred că imigrația este una dintre cele mai mari provocări pentru modelul nostru de democrație.  "Trebuie să găsim soluţii mai bune pentru a face față.  "Imigrația este o provocare esențială pentru Europa și numai dacă stăm împreună putem să o abordăm.

El a  mai declarat înaintea mini-summit-ului: "Nu ne putem imagina o Europă fără Italia, așa că trebuie să rezolvăm împreună această problemă".

Schauble a declarat că Italia are nevoie de "solidaritate" și că imigrația este o problemă care trebuie împărțită între toți membrii statelor membre ale UE.  Explicând că țări precum Malta și Italia nu pot suporta singuri povara imigrației doar pentru că au trecut cu vederea Marea Mediterană.

 


Accesează: