Preşedintele Bashar al-Assad: Siria se află în situaţie de război | VIDEO

Preşedintele Bashar al-Assad: Siria se află în situaţie de război | VIDEO

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a afirmat că ţara sa este într-o "adevărată situaţie de război", la peste un an de la izbucnirea protestelor faţă de regimul de la Damasc.

"Trăim într-o adevărată situaţie de război şi toate politicile şi sectoarele noastre trebuie puse în slujba victoriei în acest război", a declarat liderul de la Damasc în timpul primei reuniuni a noului guvern sirian. În paralel, mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat postul de televiziune pro -guvernamental Ikhbariya TV channel, ucigând trei oameni, relatează BBC. Un grup a lansat un atac "terorist" asupra sediului televiziunii şi l-au devastat, iar trei jurnalişti şi angajaţi au fost ucişi, a anunţat agenţia  oficială Sana, fără a oferi precizări privind natura atacului. "În ciuda barbariei crimei teroriştilor şi a încercării lor de a curma vocea Siriei şi de a-i elimina imaginea, al-Ikhbariya continuă să emită!", a comentat, la rândul său, televiziunea de stat. Incidentul intervine pe fondul conflictului diplomatic dintre Damasc şi Anakara, după ce Siria a fost acuzată că a doborât un avion de vânătoare al armatei turce.

Oficiali ai serviciilor secrete americane au declarat ieri că armata siriană rămâne loială, în pofida unor recente dezertări ale unor înalte grade şi în timp ce opoziţia rămâne fragmentată şi în imposibilitate de atac ca o forţă unificată, indicând în faţă un conflict de lungă durată, scrie Associated Press.

Unii ofiţeri de rang superior au dezertat în ultimele zile, inclusiv cel puţin un general, dintre miile de militari ce au fugit. Dar niciunul dintre ei nu este considerat un membru-cheie al armatei sau pentru supravieţuirea regimului, au afirmat responsabilii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Există tot mai multe persoane furioase pe regim, dar, de asemenea, o echipă ce luptă din greu pentru supravieţuirea lui, situaţie ce îi lasă pe rebeli şi regimul sirian blocaţi într-o "luptă alternativă", fără să îl poată elimina unul pe celălalt, o scenă a unei lungi lupte ce ar putea aluneca încet într-un război civil, au mai afirmat oficialii.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/MBg35OQ8M68" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>