Siria: Bashar al-Assad anunță alegeri legislative la 7 mai

Siria: Bashar al-Assad anunță alegeri legislative la 7 mai

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a anunţat astăzi organizarea de alegeri legislative la 7 mai, transmite agenția oficială siriană Sana.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a anunţat astăzi organizarea de alegeri legislative la 7 mai, a anunțat agenţia oficială siriană Sana.

Anunţul survine în contextul în care preşedintele Bashar al-Assad se confruntă în Siria, de un an, cu o revoltă fără precedent împotriva regimului său.

”Preşedintele Assad a emis un decret care stabileşte alegerile pentru Adunarea poporului (parlament) pentru 7 mai”, informează agenția siriană. Este pentru a treia oară când au loc alegeri legislative în Siria, după venirea la putere a președintelui Bashar al-Assad în 2000.

Ne puteți urmări și pe Google News

ONU susţine că represaliile lansate de autorităţile siriene împotriva mişcării de protest faţă de regimul preşedintelui Bashar al-Assad, declanşată la 15 martie 2011, a provocat moartea a cel puţin 7.500 de persoane. Conducerea de la Damasc respinge caracterul contestatar al mişcării şi insistă că ”bande teroriste înarmate” continuă să omoare civili şi membri ai forţelor de ordine siriene.