Evenimentul Zilei > Economie > Președintele ARESTAT în Japonia! Renault se clatină!
Președintele ARESTAT în Japonia! Renault se clatină!

Președintele ARESTAT în Japonia! Renault se clatină!

Preşedintle Nissan Motor Co. Ltd. Carlos Ghosn este pe cale să fie arestat! Există acuuzaţii grave legate de averea sa declarată. Franţa va căuta să menţină stabilitatea companiei.

Este prea devreme pentru a comenta asupra acuzaţiilor, despre care nu am niciun fel de informaţii”, a declarat Președintele Macron reporterilor, în Bruxelles.

Ca acţionar, oricum, Guvernul francez va urmări cu atenţie stabilitatea alianţei, a grupului Renault, dar şi situaţia angajaţilor, care se bucură de tot sprijinul statului”, a mai spus Macron.

Carlos Ghosn şi-a subevaluat veniturile cu circa 44 de milioane de dolari, anunţă Bloomberg, şeful Nissan şi al Renault fiind, conform unor rapoarte din presa japonează, arestat pentru încălcări ale legislaţiei financiare din Japonia.

 

Nissan a anunţat că Carlos Ghosn a folosit banii companiei în scopuri personale şi investighează posibile practici necorespunzătoare ale lui Ghosn şi ale directorului Greg Kelly. Board-ul companiei va propune demiterea lui Ghosn, informează Reuters.

 

Dacă Ghosn va demisiona de la conducerea Renault, spune Bloomberg, un potenţial succesor ar putea fi Thierry Bollore, numit de Ghosn Chief Operating Officer în acest an, fiind desemnat, astfel, un posibil succesor. Ghosn l-a numit „liantul” alianţei dintre Renault, Nissan şi MItsubishi

 

Ghosn este apreciat pentru faptul a redresat Nissan, aflat la un moment dat în pragul falimentului.

 

Ghosn, născut în Brazilia, din părinţi libanezi şi francezi, şi-a început cariera la Michelin în Franţa, trecând la Renault. S-a alăturat companiei Nissan în 1999, după ce Renault a cumpărat un pachet de control şi a devenit CEO al companiei în 2001.