Președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Andrei Butaru, a declarat, joi, că laptele comercialitat în acest moment în România este sigur pentru consum.
”Noi facem analize de pe probele pe care l-am recoltat. Laptele din fermele din România, la ora actuală, nu are nicio problemă, nu am restricționat valorificarea laptelui la niciuna din ferme, pentru că în urma controalelor pe care le facem în acest sens nu am avut depășiri ale limitelor admise la toate constantele pe care le căutăm”, a declarat Butaru, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV.
”Recoltările s-au făcut începând din Argeș. O parte din analize sunt efectuate, altele sunt în lucru. La ora la care discutăm, laptele fermierilor din România se poate comercializa fără probleme. Noi facem în mod constant analize, avem un program național de recoltare și de analizare a produselor animaliere”, a dat asigurări Andrei Butaru.
Întrebat despre situaţia fabricii Brădet,preşedintele ANSVSA a declarat că ferma poate contiua, singura secţie închisă fiind cea unde se produce brânză proaspătă: "Firma poate să continue pentru că noi am închis doar secția respectivă. Poate să continue cu celelalte secții. Sperăm ca în zilele următoare să avem rezultatele finale ale analizelor de la Brădet. Laptele, la ora asta, nu prezintă probleme”.
Totodată, ieri, directorul de la DSV Argeş a declarat că brânza de la Brădet nu are legătură cu moartea copiilor.
"N-au nicio relevanţă aceste produse care au fost făcute la fabrica respectivă cu moartea bebeluşilor. Această fabrică este o fabrică făcută cu fonduri europene, modernă, utilaje moderne şi pot să spun că este una dintre cele mai bune fabrici de la noi din judet. Tot laptele care intră în fermă este lapte pasteurizat care se face la 85 de grade, 90 de grad", a spus DANIEL LUPU, director DSVSA Argeş.