Preşedintele ANRE, demis de Victor Ponta

Preşedintele ANRE, demis de Victor Ponta

Premierul Victor Ponta l-a demis astăzi pe Iuliu Dan Plaveti, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE), şi l-a înlocuit cu Niculae Havrileţ, a anunţat Guvernul României, într-un comunicat.

Decizia de astăzi vine după ce, pe 31 mai, primul ministru l-a demis şi pe vicepreşedintele ANRE, Petru Lificiu. Acesta a fost demis din cauza unor declaraţii privind efectele majorării preţului energiei electrice cu 5%. Lificiu le-a recomandat la momentul respectiv românilor să stingă becul din baie pentru a nu fi afectaţi de majorarea preţului. Cine este noul şef al ANRE

Nicolae Havrileţ este un om de afaceri cu business-uri în domeniul gazelor naturale. Havrilet este vicepreşedinte PNL Mureş şi consilier judeţean în Mureş.

Noul şef al autorităţii din energie este acţionar la firmele SC Gascop SRL şi SC Hanigas SRL, precum şi la Nextebank, având o valoare a acţiunilor de 1.200 de lei. Totodată, Havrileţ este membru în Club Rotary din Mureş şi membru Agenda 2009.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, acesta deţine funcţia de vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Patronatelor din România şi de secretar al Asociaţiei Profesionale din Domeniul Gazelor Naturale.

Nicolae Havrileţ a fost membru în Consiliul Consultativ al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), pe timpul Guvernului Tăriceanu.