Evenimentul Zilei > Politica > Președintele primește AMENINȚĂRI din partea unui deputat PSD. ,,Suntem hotărâți să îl SUSPENDĂM pe IOHANNIS”
Președintele primește AMENINȚĂRI din partea unui deputat PSD. ,,Suntem hotărâți să îl SUSPENDĂM pe IOHANNIS”

Președintele primește AMENINȚĂRI din partea unui deputat PSD. ,,Suntem hotărâți să îl SUSPENDĂM pe IOHANNIS”

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu nu se mulțumește cu faptul că președintele Iohannis a revocat-o din funcție pe Laura Codruța Kovesi, acesta încă solicitând suspendarea din funcție a acestuia.

Rădulescu susține că va depune o serie de solicitări, atât la adresa președintelui, cât și către directorul SRI, ministrul Justiției și procurori, punctând că revocarea Laurei Codruța Kovesi nu rezolvă nicio problemă pentru că sistemul va rămâne același. Ba mai mult, deputatul  îi pune condiții lui Iohannis pentru ca PSD să nu demareze procedurile de suspendare.

Declarația integrală a lui Cătălin Rădulescu

”Eu am făcut niște cererei care vor fi depuse oficial azi. Prin revocarea doamnei Kovesi nu înseamnă că am făcut ceva pentru că va fi înlocuită o persoană cu altă persaonă, sistemul este același.

Primul lucru, cer președintelui României să denunțe public protocoalele încheiate între SRI și toate instituțiile și să se dezică de ele. Să denunțe public toate interceptările ilegale pe siguranță națională și să se dezică și să denunțe public echipele mixte care au participat alături de judecătorii la judecarea, anchetarea și condamnarea oamenilor nevinovați. Dacă dânsul nu face acest lucru, înseamnă că acceptă statul paralel, înseamnă că nu respectă Constituția și atunci cer colegilor mei să continuăm cu cererea de suspendare.

Al doilea lucru. Cer ministrului Justiției să ceară tuturor forțelor și instituțiile pe care dânsul le cunoaște să facă publice echipele de procurori și judecători care au colaborat cu SRI. În același timp, fac domnului Hellvig aceeași cerere oficială, ca parlamentar al României, să denunțe și să arate public toți procurorii și judecătorii care în acești 8-10 ani au colaborat și au făcut echipe mixte, au anchetat și au judecat, împreună cu SRI dosarele și oamenii nevinovați.

Cer procurorilor, pentru că sunt foarte mulți procurori onești, să se dezică de toți procurorii care au făcut abuzuri, să-i facă publici dacă îi cunosc, iar cei din DIICOT să se dezică de procurorul Horodniceanu care, prin ceea ce face, nu face decât un abuz de putere”, a declarat Rădulescu.

Deputatul PSD a mai menționat că membrii coaliției de la putere sunt hotărâți în continuare să îl suspende pe Klaus Iohannis, precizând că temeiul invocat ar putea fi acela că timp o lună a sfidat re decizia CCR

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: