Evenimentul Zilei > Politica > Preşedintele Adunării Naţionale din Pakistan, la București. Ce a spus despre atentate
Preşedintele Adunării Naţionale din Pakistan, la București. Ce a spus despre atentate

Preşedintele Adunării Naţionale din Pakistan, la București. Ce a spus despre atentate

Preşedintele Adunării Naţionale din Republica Islamică Pakistan, Sardar Ayaz Sadiq, se află astăzi la București. El s-a întâlnit cu premierul Dacian Cioloș, dar și cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Sardar Ayaz Sadiq a subliniat că Pakistanul se bazează pe sprijinul altor state în combaterea terorismului.

"Vă mulţumesc pentru mesajul de condoleanţe adresat poporului din Pakistan, cu privire la atentatele de terorism ce au avut loc ieri. În Pakistan ducem o luptă împotriva acestor atacuri şi condamnăm orice fel de atac sau de acţiune de terorism. Atunci când ne aflăm în dificultate, ne bazăm pe sprijinul altor ţări pentru a continua această luptă împotriva terorismului", a susţinut Sardar Ayaz Sadiq, la Parlament, citat de Agerpres.

El a precizat că este prima vizită a unei delegaţii din Pakistan după aproximativ 20 de ani. 

"Chiar dacă sunt primul preşedinte de Parlament din Pakistan care întreprinde o vizită în România, promit să nu fie ultima şi de aceea aşteptăm şi vizita colegului meu în Pakistan în curând", a spus Sardar Ayaz Sadiq.
 

Mesaje de condoleanțe 
 

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a transmis lui Sardar Ayaz Sadiq, condoleanţe pentru victimele atentatelor sângeroase din Lahore, menţionând că România este solidară cu poporul pakistanez.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis  un mesaj de condoleanţe omologului său pakistanez, Mamnoon Hussain, afirmând că România condamnă cu fermitate atentatele care au avut loc în oraşul Lahore

"Am aflat cu mâhnire de atacul terorist comis în oraşul Lahore în timpul celebrării sărbătorilor pascale catolice. Sunt revoltat de acest act de cruzime, soldat cu foarte multe victime, în marea majoritate femei şi copii. Doresc să vă transmit, în aceste momente dificile, compasiunea şi solidaritatea poporului român cu poporul pakistanez şi cu familiile victimelor şi să urez însănătoşire grabnică celor răniţi", a susținut șeful statului.

Potrivit preşedintelui, "România condamnă cu fermitate astfel de atentate şi rămâne angajată în lupta internaţională împotriva terorismului". 

Un atac sinucigaş a avut loc duminică într-un parc aglomerat din oraşul Lahore din estul Pakistanului. Atentatul s-a soldat cu moartea a 72 de persoane şi cu rănirea altor circa 300, în majoritate femei şi copii, relatează BBC News şi AFP. 

Luni, o facţiune a mişcării talibanilor din Pakistan a revendicat atacul sinucigaş. Gruparea Jamaat-ul-Ahrar a spus că atacul i-a avut în mod deliberat ca ţintă pe creştinii care sărbătoreau Paştele.