Președintele Abhaziei, ținta unui atentat eșuat. VEZI de câte ori a scăpat din atacuri liderul separatist

Președintele Abhaziei, ținta unui atentat eșuat. VEZI de câte ori a scăpat din atacuri liderul separatist

Preşedintele regiunii separatiste georgiene Abhazia, Aleksandr Ankvab, a fost ținta unui atac înarmat, în această dimineaţă. Președintele a scăpat nevătămat, dar gărzile sale de corp au fost grav rănite.

După cum relatează surse citate de Interfax, convoiul prezidenţial a fost vizat de tiruri de arme, în timp ce o altă sursă, citată de aceeaşi agenţie de presă, evoca dispozitive explozive detonate la trecerea maşinilor din coloana preşedintelui abhaz. La scurt timp după tentativa de asasinat, Aleksandr Ankvab a declarat că nu a fost rănit. Doi dintre bodyguarzii săi au fost însă grav răniți.

Este pentru a cincea oară când se încearcă asasinarea lui Aleksandr Ankvab, în ultimii cinci ani, notează agenția Ria Novosti. Prima tentativă datează din februarie 2005, la două săptămâni după ce fusese numit prim-ministru, iar ultima din 2009, când acesta a fost rănit, ca urmare a unui atac cu grenadă asupra casei sale.

Ankvab, fost ministru de interne între 1992 și 1993, a câștigat cu 55% din voturi alegerile desfășurate în regiunea separatistă în august 2011. Abhazia și-a declarat independența de Georgia în 1999. Alături de Osetia de Sud, Abhazia a fost recunoscută de Moscova după războiul ruso-goergian din august 2008.

Ne puteți urmări și pe Google News