Proiectul lui Steriu, pe care îl califică drept "un balon de oxigen" pentru presă, propune contopirea cele două forme de plată existente în prezent – contractul de muncă şi contractul de drept de autor – "scutind într-o formă mult mai vizibilă partea de drepturi de autor, dar asigurând că orice jurnalist îşi plăteşte contribuţia pentru sistemul de asigurări sociale şi pentru pensii".

„Îmi dau seama că este mai mult decât oricând necesar să motivăm presa tradiţională", afirmă deputatul, care invocă fenomenul fake news şi riscul ca presa să fie  "invadată de oameni care vor like-uri, rating”.

Steriu precizează că îşi doreşte susţinerea cât mai multor colegi, de la cât mai multe partide, pentru că nu vrea ca proiectul său să fie promovat ca un proiect politic, ci ca unul al Parlamentului.

Deputatul PSD spune că prin iniţiativa sa legislativă îşi propune ca nici angajatul, nici angajatorul şi nici statul să nu piardă.

„Evident, nu există, aşa, o formulă magică, însă am găsit o formă de a optimiza variantele”, subliniază el.

Proiectul este susţinut de cele mai importante trusturi de presă din România care au avut o întâlnire pe această temă în urmă cu câteva săptămâni, scrie m.realitatea.net.