Presa japoneză: Liderul de la Phenian ar avea şi un copil

Presa japoneză: Liderul de la Phenian ar avea şi un copil

Liderul nord-coreean Kim Jong-un nu numai că este căsătorit, dar are şi un copil, potrivit unor informaţii difuzate astăzi de agenţia niponă de presă Kyodo.

Chonh Song Jang, cercetător-şef la institutul Sejong, un centru de reflecţie din Coreea de Sud, a declarat că există informaţii că liderul nord-coreean s-a căsătorit în 2009 şi soţia sa a născut în 2010.

Agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, preluată de Agerpres, a anunţat, citând televiziunea nord-coreeană, că şeful statului nord-coreean, Kim Jong-un, ajuns la putere după decesul tatălui său Kim Jong-il în decembrie anul trecut, este căsătorit. Conform televiziunii nord-coreene, acesta a participat la inaugurarea unui parc de distracţii împreună cu soţia sa, prezentată doar ca Ri Sol-ju.

Potrivit cercetătorului sud-coreean citat de Kyodo, soţia lui Kim Jong-un are 27 de ani şi a absolvit universitatea Kim Ir-sen din Phenian, de origine fiind din Chongjin, în nord-estul Republicii Populare Democrate Coreene (Coreea de Nord).

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform ziarului sud-coreean Chosun Ilbo, citat de agenţia de presă rusă Ria Novosti, femeia provine dintr-o familie de profesori şi doctori.

Tânăra a mai apărut alături de Kim Jong-un la 5 iulie, în timpul unui concert, apoi la 8 iulie, în cursul unei vizite la mausoleul lui Kim Ir-sen.

Televiziunea nord-coreeană a anunţat doar că: "Mareşalul Kim Jong-un a asistat la ceremonia de inaugurare a parcului de distracţii Rungna împreună cu soţia sa, tovarăşa Ri Sol-ju".