Se pare că Mubarak, în vârstă de 82 de ani, a intrat în comă chiar în ziua când a renunţat la putere, vineri pe 11 februarie înainte să plece în staţiunea Sharm el-Sheikh.  
Azi, informaţia este confirmată şi de cotidianul egiptean Al-Masry Al-Youm. Jurnaliştii au anunţat că Mubarak se află la Baden, în Germania, pentru un tratament medical de urgenţă.
Dimpotrivă, alte surse susţin că acesta primeşte îngrijiri în reşedinţa sa din staţiunea Sharm el-Sheikh.  
Hosni Mubarak, suspect de cancer
Se zvoneşte că fostul lider de la Cairo suferea de mai mulţi ani de cancer de esofag.
Până acum nu există însă niciun fel de informaţii oficiale despre starea sănătăţii lui Mabarak. Tot ceea ce se ştie este că Germania s-a arătat dispusă să-l primească la tratament pe fostul lider egiptean, care acum un an a suferit o intervenţie chirurgicală pentru eliminarea vezicii biliare într-un spital din această ţară.
În schimb, premierul egiptean, Ahmed Shafiq, declara ieri că Mubarak se află în continuare la Sharm el-Sheikh.
Spitalizarea sa s-ar putea să fie mai mult un pretext pentru că Mubarak se teme că va fi adus de opoziţiei să dea socoteală în faţa justiţiei.
Culisele demisiei
În plus, au început să iasă la iveală detalii din culisele pregătirii ultimului discurs al lui Hosni Mubarak către naţiune, joi seara când toată lumea aştepta demisia, lucru care nu s-a întâmplat.
Sunt informaţii că textul destinat să devină un discurs important a fost rescris de fiul său Gamal, iar în acest timp Mubarak şi-ar fi pierdut de câteva ori cunoştinţa.
Televiziunea de stat de la Cairo anunţase că şeful statului va adresa naţiunii un discurs cu patru ore înainte de difuzare. În cele din urmă, pe ecran a apărut un Mubarak vizibil nervos, care citea cu sincope dintr-o foaie pe care ar fi ţinut-o direct pe genunchi, scrie Al-Masry Al-Youm, notează Agerpres.
Hosni Mubarak a demisionat vineri după 30 de ani în fruntea ţării. A ţinut cu dinţi de putere 18 zile. În tot acest timp milioane de egipteni i-au cerut preşedintelui în stradă să demisioneze.
Între timp, autoritatea militară a preluat conducerea ţării şi o va exercita până la organizarea de noi alegeri.