Presa germană: Iranul construieşte o bază de rachete cu rază medie în Venezuela

Presa germană: Iranul construieşte o bază de rachete cu rază medie în Venezuela

Iranul construieşte o bază pentru lansarea de rachete cu rază medie de acţiune în Peninsula Paraguana din Venezuela, relatează cotidianul Jerusalem Post, care citează publicaţia germană Die Welt.

Potrivit unor surse de securitate occidentale citate cotidianul german, o echipă de ingineri de la compania de construcţii Khatam Al-Anbia, care este controlată de Gardienii Revoluţiei, unităţile de elită ale armatei iraniene, a efectuat o vizită în regiunea Paraguana în cursul lunii februarie. În delegaţia iraniană s-a aflat şi Amir al-Hadschisadeh, şeful forţelor aeriene ale armatei iraniene.

Iranienii vor mai construi buncăre, barăci şi un turn de observaţie. Silozurile unde vor fi adăpostite rachetele vor avea o adâncime de 20 de metri. Baza, ale cărei costuri finale se ridică la zeci de milioane de dolari, va fi construită, în principal, pentru a preveni atacuri aeriene împotriva Venezuelei. Iranienii au plătit cu bani lichizi proveniți din exporturile de petrol faza preliminară a proiectului.

Peninsula Paraguana se află la circa 120 km de principalul partener comercial al SUA din America de sud, Columbia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Die Welt, acordul dintre Venezuela şi Iran ar permite regimului de la Caracas, condus de Hugo Chavez, să lanseze rachete împotriva duşmanilor Iranului, dacă acesta s-ar confrunta cu atacuri.