Presa franceză: Muammar Gaddafi a finanţat cu 50 de milioane de euro campania prezidenţială a lui Nicolas Sarkozy din 2007

Presa franceză: Muammar Gaddafi a finanţat cu 50 de milioane de euro campania prezidenţială a lui Nicolas Sarkozy din 2007

Un site francez de investigaţii, Mediapart, a publicat ieri un document semnat de un fost demnitar libian în care se afirmă că regimul Muammar Gaddafi a acceptat în 2006 să finanţeze cu 50 de milioane de euro campania prezidenţială a lui Nicolas Sarkozy din 2007.

În acest document în limba arabă, Mussa Kussa, fostul şef al serviciilor de informaţii externe ale Libiei, menţionează un “acord de principiu" pentru “a sprijini campania electorală a candidatului la preşedinţie, Nicolas Sarkozy, cu o sumă în valoare de cincizeci de milioane de euro", potrivit AFP.

Pe 12 martie, Sarkozy a calificat drept “grotească" ideea unei finanţări a campaniei sale prezidenţiale din 2007 de către Muammar Gaddafi.

La rândul său, premierul francez, François Fillon, a criticat astăzi site-ul Mediapart.fr, informează agenţia spaniolă EFE, preluată de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Mediapart.fr este un laborator finanţat de prietenii bogaţi ai lui François Hollande, care de cinci ani nu a încetat să-l defăimeze pe preşedinte", a spus François Fillon pentru postul de radio Europe 1.

Şeful guvernului a adăugat că documentul difuzat ieri de Mediapart este “fals". Potrivit premierului, este puţin credibil un document care provine de la serviciul secret al unui regim la a cărui prăbuşire şi-a adus contribuţia Franţa şi care asigură că a contribuit cu 50 de milioane de euro la o campanie care a costat 20 de milioane.

François Fillon a mai semnalat că dezvăluirile Mediapart au apărut “cu şapte zile înainte" de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, în care Nicolas Sarkozy candidează împotriva lui François Hollande.

Într-un interviu publicat astăzi de Le Parisien, Nicolas Sarkozy a calificat acest document drept “o manevră de diversiune" a socialiştilor.