Ziariştii francezi au fost din nou invitaţi să testeze cel mai nou model Dacia înaintea omologilor din România.

De data aceasta a fost vorba de gama Dokker, autoturismul cu portiere spate glisante care va fi oferit şi într-o versiune utilitară.

Pentru a doua oară anul acesta – la fel ca în cazul monovolumului Lodgy – presa din Hexagon a evaluat pozitiv un model Dacia.

Site-ul „largus.fr” a inventariat plusurile şi minusurile maşinii. În prima categorie a introdus preţul, portbagajul încăpător şi ţinuta de drum pe viraje (acolo unde suspensia dură controlează bine mişcările caroseriei).

La capitolul neajunsuri au fost enumerate finisajele habitaclului în partea posterioară, dar şi insonorizarea precară.

Paradoxal, preţul Daciei Dokker îşi face apariţia şi pe această listă. De data aceasta pentru că nu este mai mic decât cel al monovolumului Lodgy.

Dacia nu a comunicat la acest moment cât va costa un Dokker. Acest anunţ va fi făcut în preajma lansării comerciale a modelului.

Jurnaliştii francezi susţin însă că au aflat că versiunea de bază va avea, practic, acelaşi preţ ca şi varianta cea mai ieftină a monovolumului Lodgy. Pentru România asta s-ar traduce într-un preţ minim în jurul a 9.500 de euro cu TVA.

Concluzia testului efectuat de „largus.fr” cu noul Dokker este însă una pozitivă: modelul fabricat în Maroc se prezintă ca „o propunere irezistibilă”.