A doua cea mai mare bancă a Franţei din punct de vedere al activelor, Credit Agricole, va raporta o scădere a valorii activelor de circa 2,5 miliarde de euro în ultimele trei luni din 2011, potrivit Bloomberg.

Totodată, banca va concedia circa 2.350 de persoane din diviziile de investiţii şi creditare, pe măsură ce criza datoriilor erodează serios creşterea economic. Analiştii estimaseră iniţial un profit pentru acest an de peste 2 miliarde de euro. Credit Agricole, prezentă în România prin Emporiki Bank, a avut profituri nete în fiecare an de la listarea pe bursă din 2001.

Printre investiţiile cele mai păguboase se numără acţiunile deţinute la băncile Bankinter şi Banco Espirito Santo, prima din Spania şi a doua din Portugalia.

"Pierderile sunt enorme. Este mult mai rău decât ne-am aşteptat", a afirmat Jacques-Pascal Porta, managerul unui fond de investiţii din Paris. Banca a amânat plata dividendelor pe 2011 şi nu se ştie dacă îşi va atinge obiectivele pe 2014 din cauza instabilităţii mediului economic.