Evenimentul Zilei > Actualitate > Preotul Tănăsescu: ”Micii jurnaliști, tineri securiști”
Preotul Tănăsescu: ”Micii jurnaliști, tineri securiști”

Preotul Tănăsescu: ”Micii jurnaliști, tineri securiști”

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, postează, pe Facebook, fotografii ale unor teste pe care studenții la Jurnalism, din anul I, le-au dat, o parte din întrebări făcând referire la DNA și Securitate. „Ce caută serviciile secrete în presă? Câmp tactic informațional”, comentează Tănăsescu.

Preotul Eugen Tănăsescu, în calitatea sa de redactor șef al postului Radio Dobrogea, consideră ”mai pe românește” că prin asemenea teste se urmărește ”controlul sau chiar manevrarea democrației”.

”Ecuația dintre serviciile secrete și presă e foarte simplă, în patru grade. . . pardon, pași:
1. Presa formează opinii.
2. Opiniile determină votul.
3. Votul configurează structura puterii.
4. Ca urmare, puterea este extrem de interesată de formarea opiniilor. De presă, adică.

Cercul e complet”, demonstrează Eugen Tănăsescu.

       

Testul conține întrebări precum

”Care este destinația dată de lege

-Lucrătorilor Securității

-Colaboratorilor Securității

Sau

”Enumerați cele 5 tipuri (categorii) de mijloace de corupție pentru care DNA desfășoară urmărirea penală”.

Are chiar și o întrebare despre activista de mediu Greta Thundberg.

”Ca atare, micii jurnaliști trebuie învățați din fragedă studenție ce rol au DNA, precum și lucrătorii și colaboratorii Securității în societate. Așa că pare normal și logic ca 3 din cele 7 întrebări ale unui test la Jurnalism, să facă referire fix la DNA și Securitate. Și să nu spuneți că Greta nu contează, dimpotrivă, e de manual”, încheie preotul Eugen Tănăsescu.

Contactat de EVZ, el a declarat că testele, care au de fapt opt întrebări, au fost date studenților din anul I al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, la materia Presă și Actualitate. ”Probabil vor să vadă cât știu studenții despre DNA și Securitate, ca percepție, ce înseamnă colaborator sau lucrător. Înțeleg,vrei să îi înveți pe tinerii începători cu piața media, cu ideile care se vehiculează. Înțeleg că DNA e o forță majoră în rândul știrilor, ca și audiență, dar totuși. Plus că știm cum e cu acoperiții”, a declarat preotul Eugen Tănăescu.

(Sursa Foto- Facebook Eugen Tanasescu)