Premiile Cesar 2011: "Oameni şi zei" - cel mai bun film, Roman Polanski - cel mai bun regizor

Premiile Cesar 2011: "Oameni şi zei" - cel mai bun film, Roman Polanski - cel mai bun regizor

Premiul Cesar pentru cel mai bun film a fost atribuit ieri peliculei "Des Hommes et des Dieux" ("Oameni şi zei"), premiul pentru cel mai bun regizor fiind oferit lui Roman Polanski, pentru filmul "The Ghost Writer".

"Oameni şi zei", realizat de Xavier Beauvois, evocă povestea călugărilor din Tibehirine răpiţi şi asasinaţi în 1996 în Algeria.

Co ocazia premierii, Beauvois a lansat un apel de "fraternitate" faţă de "francezii musulmani", într-un moment când polemicile asupra imigraţiei, riscului islamist şi locului islamului în Franţa, se succed, notează AFP, preluată de Agerpres.

Cineastul franco-polonez Roman Polanski (77 de ani) a primit Cesar-ul pentru cel mai bun regizor, pentru filmul "The Ghost Writer" ("Marioneta"), al cărui montaj a fost finalizat în timp ce regizorul era consemnat la reşedinţa lui din Elveţia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primind statueta, Roman Polanski, a reamintit că a terminat acest film, un thriller adaptat după romanul "Omul din umbră" al lui Robert Harris, "în timp ce era în închisoare".

"Marioneta", cel mai premiat film

Fimul "Marioneta" a fost premiat totodată pentru cel mai bun scenariu adaptat, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun montaj.

Totodată, pelicula "Gainsbourg (Vie heroique)" fost premiată la categoriile cel mai bun debut, "cel mai bun actor" şi "cel mai bun sunet".

Trofeul pentru cel mai bun film străin a fost oferit "Reţelei de socializare/ The Social Network".

Cea de-a 36-a ediţie a premiilor Cesar a avut loc aseară la Theatre du Chatelet din Paris.

<iframe title="YouTube video player" src="http://www.youtube.com/embed/cPDXEdG4NyM" width="640" frameborder="0" height="390"></iframe>