Evenimentul Zilei > Politica > Premierul Viorica Dăncilă este chemată la Bruxelles. Președintele a făcut anunțul pe site
Premierul Viorica Dăncilă este chemată la Bruxelles. Președintele a făcut anunțul pe site

Premierul Viorica Dăncilă este chemată la Bruxelles. Președintele a făcut anunțul pe site

În programul oficial al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, figurează o întâlnire pe care înaltul demnitar european o va avea marți cu premierul Viorica Dăncilă.

Anunțul este postat pe site-ul Comisiei Europene.

De asemenea, Viorica Dăncilă va avea o întâlnire cu Günther H. Oettinger, comisarul UE pentru Buget şi Resurse umane, în perspectiva preşedinţiei române a Consiliului UE, potrivit programului prezentat pe site-ul Comisiei Europene, potrivit Mediafax.

Momentan, nu a fost făcut un anunţ oficial din partea Guvernului României referitor la aceste întâlniri.

Comisia Europeană își declara, miercuri, îngrijorarea față de evoluțiile de pe scena politică din România și amenința cu acțiuni ferme pentru asigurarea compatibilităţii cu tratatele europene. "Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape şi cu preocupări din ce în ce mai mari evoluţiile din România. Noi, la fel ca şi alţi parteneri internaţionali şi state membre, am subliniat în mod repetat că lupta împotriva corupţiei şi asigurarea unei justiţii independente şi profesioniste au o importanţă foarte mare. Aceasta este şi esenţa rapoartelor MCV. Este crucial pentru România să intensifice eforturile şi să evite regresele de la realizările înregistrate în trecut", se arată într-un răspuns al unui purtător de cuvânt al Comisiei Europene, remis Mediafax.

"În acest context, urmărim îndeaproape reformele în sistemul judiciar şi ale codurilor penale din România. Observăm că reforma Codului Penal a fost adoptată de Parlamentul român. Vom examina versiunile finale ale acestor legi pentru a observa compatibilitatea cu reglementările relevante ale UE în domeniul justiţiei penale şi cu standardele internaţionale. În calitatea de garant al tratatelor europene, nu vom ezita să trecem la acţiune unde va fi necesar pentru a asigura această compatibilitate", mai transmite sursa citată.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul care aduce modificări la Codul penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abţineri, în calitate de for decizional, după ce marţi iniţiativa a trecut de Senat.

ÎCCJ a sesizat Curtea Constituţională a României asupra proiectului care aduce modificări Codului Penal. Şi PNL, USR şi PMP au atacat la CCR iniţiativa legislativă.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: