În speță, după cum arată portalul www.G4Media.ro, Viorica Dăncilă a cerut miniștrilor să nu facă vreo referire la acest domeniu și nici să nu intervină în vreun fel în Justiție. 

„Am spus că nu vorbesc despre Justiţie şi că nu vreau să intervin în Justiţie. 

Am avut o discuţie cu ministrul Justiţiei şi i-am spus că vreau ca nicio entitate, niciun ministru din Guvern să nu facă referire sau să intervină în Justiţie, să nu încerce sub nicio formă să mai aducă Justiţia în curtea Guvernului.

Suntem un Guvern politic, orice decizie a noastră, orice afirmaţie, chiar dacă este a Guvernului României, va fi interpretată politic şi nu vreau ca alianţa PSD-ALDE să deconteze o eventuală greşeală”, a declarat azi premierul Dăncilă.

Demnitarul se afla în Palatul Parlamentului, înainte de moțiunea de cenzură, când a fost întrebată de jurnaliști în legătură cu posibilitatea ca Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție să fie desființată. 

Viorica Dăncilă a avut aceeași abordare și atunci când s-a întâlnit cu procurorul general al SUA.

„Am avut o discuţie şi am spus care este modul de abordare al Guvernului şi faptul că Guvernul României nu va interveni în Justiţie, îşi doreşte o Justiţie independentă, dar, în acelaşi timp, îşi doreşte şi respectarea drepturilor cetăţenilor. Acest lucru l-am spus de fiecare dată şi acest lucru l-am spus şi procurorului general al SUA”, a conhis premierul României.